Böyle pişirince ne yağlı kalıyor ne de kararıyor! İşte tam kıvamında enfes patlıcan kızartmanın 6 püf noktası
Sebzeleri kızartarak tüketmeyi tercih edenlerin en sık kullandığı sebzelerden biri patlıcan oluyor. Soslu yoğurt ile tüketilen ya da karnıyarık hazırlarken kızartılan patlıcan kararmasın ve yağ çekmesin istiyorsanız bu 6 püf noktasını bilmeniz gerekiyor.
Kızartması en sevilen sebzelerden biri olan patlıcan doğru şekilde kızartılmadığında kararır ve fazla yağ çeker. Bu sorunların önüne geçmek için patlıcan kızartmanın püf noktalarını öğrenmek gerekiyor. Patlıcan kızartmasını hazırlarken kararmasını ve fazla yağ çekmesini önlemek için kullanabileceğiniz birden fazla yöntem var. İşte kararamadan ve yağ çekmeden patlıcan kızartmanın 6 püf noktası:
Fırınlamayı deneyin: Patlıcan kızartırken fazla yağ çekmesini istemiyorsanız fırında pişirmeyi deneyebilirsiniz. Patlıcanları fırında az yağ kullanarak kızartabilir ve bu şekilde derin yağda piştiği gibi yağ çekmesini önleyebilirsiniz. Bunun için patlıcanları dilimleyip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Ardından üst ve altı kısımlarını az miktarda yağ ile yağlayıp pişirin.
Tuzlu suda bekletin: Patlıcanları tuzlu suda bekleterek hem kararmasını önleyebilir hem de acı tadını alabilirsiniz. bu yöntemi kullanmak için patlıcanları soyun ve dilimleyin. Ardından tuz ve limon eklediğiniz su içerisinde 15 dakika bekletin. Bu yöntemle patlıcanlar aynı zamanda daha az yağ çekecektir.