Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'dan flaş açıklama

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör olarak atanan Melih Bulu, öğrencilere yönelik polis müdahalesine ilişkin, "Bazıları protesto hakkını çok ileriye götürdü. Tedbir alma zorunluluğu doğdu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, öğrenci ve akademisyenlerin kendisine yönelik protestolarıyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Asla istifayı düşünmüyorum. 4 yıllık görev sürem bulunuyor. Bu süre içerisinde görevimin başında olacağım" diyen Bulu, öğrencilere yönelik polis müdahalesini de değerlendirdi.

Bulu, "Bazıları protesto hakkını çok ileriye götürdü. Mesela rektörlük binasının üç kapısı da ablukaya alınarak içeride çalışanların dışarı çıkmaları engellendi fiili olarak. Tedbir alma zorunluluğu doğdu" ifadelerini kullandı. 

"BOĞAZİÇİ'Nİ İLK YÜZE SOKMA HEDEFİM VAR"

Teknofest tanıtım toplantısına katılan Melih Bulu, şunları Şunları söyledi: 

Şimdiye kadar birçok noktada birçok tecrübe kazandım. Ben bu tecrübelerimi Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör olarak aktarma hayaliyle yaşadım çok uzun süredir. Şu anda bu noktaya geldiğim için bu hayalim gerçekleştiği için çok memnunum. Boğaziçi'nin paydaşlarıyla birlikte, mezunlarıyla, öğrencileriyle, hocalarıyla hatta etraftaki esnaflarıyla birlikte biz Boğaziçi Üniversitesi'ni çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Boğaziçi evet bugün de çok iyi bir yerdedir. Ama gerçekten dünyanın ilk 100 üniversitesi arasına sokma hedefim var. Ve bunu yapabileceğime inanıyorum, 4 sene içerisinde. O yüzden de asla istifayı düşünmüyorum ve Boğaziçi'ni de ilk 100'e sokmak için elimden geleni yapacağım.

"PROTESTO KÜLTÜRÜNÜ BİRAZ AŞIRIYA GÖTÜRDÜLER"

O yüzden de tabi ki Boğaziçi öğrencilerinin ve hocalarının her türlü görüşü çok kıymetli. Boğaziçi'nde demokratik sınırlara uyduğu sürece insanların kendilerini ifade etme hakkı vardır ve ben de  buna sonuna kadar izin veren bir rektörüm. Bununla birlikte başkalarının haklarını suistimal eden, onları zorlayan noktalara geldiği zaman tabii ben de bunları olabildiğince engellemeye çalışıyorum.

Demokratik eleştiri kültürünün mutlaka bizim korumamız lazım. Bu ülkemiz içinde çok kıymetli, Boğaziçi için de çok kıymetli. Maalesef bazı gruplar bu protesto kültürünü biraz aşırıya götürdüler. Evvelsi gün olan olaylarda rektörlük binasının üç kapısı da ablukaya alınarak içerde çalışanların saat 21.00'e kadar dışarı çıkmaları engellendi fiili olarak. Bununla ilgili uyarılar yapılmasına rağmen öğrenciler başkalarının özgürlüğüne engelleyici tarzda bir duruma girdiler. Bu kapsamda da uyarılmalarına rağmen bu abluka kalkmadığı için bununla ilgili bir tedbir alınma zorunluluğu doğdu. Bütün olay bundan ibarettir.

LGBTİ kulübünün kapatılmasına ilişkin soruyu da cevaplayan Bulu, kulübün normalde 2 yıllık sürelerinin bulunduğunu ve bu zaman zarfı içerisinde kulübün kriterlere uyup uymadığının kontrol edildiğini söyledi. Bulu, "Süre de 6 ay önce tamamlandı. Fakat üniversite bu konuda bir karar vermedi. LGBTİ kulübünün ofisinde yapılan aramalarda provokasyon malzemeleri çıkınca kulübün kapatılmasına karar verildi" dedi. 

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör protestoları da devam ediyor. Dün Kadıköy'deki gösterilerde gözaltına alınan 94 kişiden 65'i serbest bırakıldı. 29 kişinin işlemleri sürüyor. Beşiktaş ve Sarıyer'de gözaltına alınan 11 kişinin de serbest bırakıldığı açıklandı. Valilik pazartesi günü gözaltına alınan 11 kişi için ev hapsi kararının verildiğini duyurdu.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber flaş açıklama