Bitlis dondu: Tatvan'da sarkıtların boyu 2 metreyi buldu

BİTLİS/İHA
Bitlis Gündem haberleri
Bitlis dondu: Tatvan'da sarkıtların boyu 2 metreyi buldu

Bitlis’in Tatvan ilçesi, dondurucu soğuklara teslim oldu. Kar yağışının ardından kentin dört bir yanı buz tuttu. Çatılarda oluşan sarkıtların boyu 2 metreyi buldu.

Bitlis'in Tatvan ilçesi, dondurucu soğukların esiri oldu.

Gece saatlerinde sıfırın altında 12 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, çatı ve saçaklarda buz sarkıtlarının oluşmasına yol açtı. Apartman ve iş yeri çatılarında oluşan sarkıtlar tehlike oluştururken, dondurucu soğuklar da hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. İlçede bir caminin çatılarında oluşan buz sarkıtları 2 metreyi bulurken, vatandaşlar ise çatılarda biriken kar ve buz sarkıtlarını düşürerek muhtemel yaralanmaların önüne geçmeye çalışıyor.

Saçakların altından geçerken dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Berat Tüzün, “Tatvan’da günlerdir kar yağışı vardı. Saçakların altından geçerken tedirgin oluyoruz. Çatılarda biriken buz sarkıtlarını da olabildiğince temizlemeye çalışıyoruz” dedi.

Dondurucu soğuklar eriyen karı buza çevirdiğini ve bu buzların tehlike arz ettiğini söyleyen Enver Başkan da, “İlçede son zamanlarda yağan kardan dolayı çatılarda buzlar oluştu. Bu buzlar tehlike arz ediyor. Vatandaşlarımız çatıların altından geçerken çok dikkatli olması gerekiyor” dedi.

TATVANTİKA’DA KAR SANATI

Dondurucu soğuklardan etkilenen vatandaşlar ilçenin adını “Tatvantika” olarak değiştirdiklerini söylerken, karı sanata dönüştürmeyi de ihmal etmedi. Bir grup vatandaş, boş zamanlarını değerlendirmek için kardan aşçı yapıp önlük giydirdi.