Biri başından vuruldu, diğeri 32. kattan atladı! Dehşette sır perdesi aralanıyor: Sibel gitti, ben de gidiyorum

Biri başından vuruldu, diğeri 32. kattan atladı! Dehşette sır perdesi aralanıyor: Sibel gitti, ben de gidiyorum

SAS Holding'in yönetim kurulu üyesi Sibel Koçan içerisinde 3 milyon 300 bin lira bulunan çantasını gasp etmek için öldürülmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Koçan'ın olaydan 1 saat sonra intihar eden eski eşi Süleyman Aydın, milyonlarca liranın döndüğü bir saadet zincirini yönetiyordu.

SAS Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Koçan (40), önceki gün içinde 3.3 milyon lira bulunan çantayı İstanbul Ataşehir’de bulunan şirkete getirdiği sırada gaspçıların saldırısına uğramıştı. Çantayı alan kar maskeli gaspçılar Sibel Koçan’ı başından vurarak öldürmüşlerdi. Sibel Koçan’ın holding ortağı olan eski eşi Süleyman Aydın da, olaydan birkaç saat sonra Ataşehir’de kaldığı rezidansın 32. katından atlayarak intihar etmişti.

Süleyman Aydın’ın son telefon konuşmasını ablasıyla yaptığı ortaya çıktı. Aydın’ın ablası görüşmeyi, “Sesi çok kötüydü. ‘Sibel gitti, ben de onun yanına gidiyorum’ dedi” diye anlattı.

PARA REZİDANSTAYMIŞ

Öte yandan Sibel Koçan’ın çantasındaki parayı bankadan değil, eski eşinin intihar ettiği rezidanstan alarak şirkete geldiği tespit edildi. Sibel Koçan ile Süleyman Aydın’ın aynı rezidansta farklı dairelerde yaşadıkları belirtildi.

Holdingin banka hesaplarında yaşanan sorun nedeniyle nakit paranın, gün içinde alacaklılara holding binası içinde elden dağıtılmasının planlandığı ortaya çıktı.

Bu gelişme üzerine polis paranın Sibel Koçan tarafından olayın meydana geldiği sabah holding binasına getirileceğini bilen kişileri tespit etmek için çalışma yaptığı öğrenildi. Gaspçılara içerden paranın geleceğinin haber verilme ihtimaline karşılık yapılan çalışmada bir çok kişinin bilgi sahibi olarak ifadelerine başvurulduğu belirtildi.

Öte yandan, polis şüphelilerin kaçtığı otomobilin peşine düştü. İkiz plaka yapıldığı öğrenilen araç güvenlik kamera görüntüleri kullanarak takip edilmeye çalışılıyor. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda henüz otomobile ulaşılamadı.

SAADET ZİNCİRİ İDDİASI

Süleyman Aydın, ilk olarak 2015 ocak ayında ortaya çıktı. Aydın, üyelere yüksek kâr payı vaat eden Posavis adlı bir saadet zinciri tarafından dolandırıldığını söyleyerek suç duyurusunda bulunmuş “İzmir’de adrese elektrik faturası götürme işi yapan firmamda çalışan 80 kişiyle bu işe girdim. Herkes götürdüğü elektrik faturasından prim alacaktı. 400 bin liram gitti” demişti.

Süleyman Aydın, daha sonra kendi kurduğu bir saadet zinciriyle yeniden ortaya çıktı. SAS Holding adlı şirket üyelere, “kaz çiftliği”, “enerji santrali” gibi işlere ortak edeceklerini söyleyip ‘katılım payı’ adı altında para topluyordu. İlginç bir tesadüfle Mine Karaboz da yine bu şirketteydi. Posta gazetesinden Mehmet Coşkundeniz'iin haberine göre, Posavis’te otomobil kazanan Karaboz, bu kez SAS’ta ev kazanmıştı. 

Biri başından vuruldu, diğeri 32. kattan atladı! Dehşette sır perdesi aralanıyor: Sibel gitti, ben de gidiyorum - Resim : 1

Süleyman Aydın, saadet zinciri üyelerinin bulunduğu WhatsApp grubuna lüks otomobiliyle çektirdiği fotoğrafı atıp "Sevgili milyonerler bu benim yeni oyuncağım" diye yazmış.

MİNE KARABOZ DETAYI

Bu zinciri kuranlar 4 bin kişiden 100 milyon lira toplayıp ortadan kayboldu. Süleyman Aydın’ın avukatlarıyla bu açıklamayı yaptığı sırada yanında Mine Karaboz da vardı. Üstelik Aydın-Karaboz ikilisi Posavis’te aktif görev üstlenmişlerdi. Çok sayıda üye topladıkları için birer otomobille ödüllendirildikleri firmanın sosyal medya hesaplarından duyurulmuştu.

Biri başından vuruldu, diğeri 32. kattan atladı! Dehşette sır perdesi aralanıyor: Sibel gitti, ben de gidiyorum - Resim : 2

Ocak 2015'te Süleyman Aydın ve Mine Karaboz, Posavis tarafından dolandırıldıklarını açıkladıkları bir basın toplantısı düzenlemiş.

HESAPLARI BLOKELİYDİ

2019’da “Kaz gibi yoldular” başlığıyla bir haber yayınlandı. Dolandırılan paranın 40 milyon lira olduğu öne sürüldü. Savcılık, şirketin hesaplarını bloke etti. İddiaya göre şirket yine de zinciri üye kaybetmemek için elden ödeme yaparak sürdürdü.

sas holding sibel koçan süleyman aydın