Birçok ili şiddetli yağış vurdu

İstanbul'un bazı bölgelerinde aniden bastıran sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Kocaeli'de de etkili olan yağış nedeniyle D-100 Karayolu Dilovası Batı kavşağı mevkisinde yol bir süre iki yönlü olarak trafiğe kapandı, çalışmaların ardından yeniden açıldı.

Kentin Avrupa ve Anadolu yakalarındaki bazı ilçelerde aniden bastıran yağış, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam ediyor.  

Yağmur sebebiyle yollarda oluşan su birikintileri, trafikte aksamaya neden oldu. Seyir halindeki bazı motosiklet sürücüleri de üst geçitlerin altında yağmurun dinmesini bekledi.

Bazı vatandaşlar ise otobüs duraklarına ve iş yerlerinin tentelerinin altına sığınarak, yağmurdan korunmaya çalıştı.

Birçok ili şiddetli yağış vurdu - Resim : 1

İstanbul Adliyesi'nin bulunduğu Çağlayan'da aniden bastıran yağmur nedeniyle adliyeye gelen vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

Şiddetli yağmur Üsküdar'da da etkili oldu. Gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle Üsküdar Kısıklı Caddesi'nde su birikintileri oluştu. Eminönü'de de yağış su baskınlarına yol açtı. 

Birçok ili şiddetli yağış vurdu - Resim : 2

Yağış nedeniyle Sarıyer Ayazağa Cendere Caddesi göle döndü. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Birçok ili şiddetli yağış vurdu - Resim : 3

KOCAELİ D-100'DE YOL KAPANDI

D-100 karayolunda sel nedeniyle kapanan, Kocaeli Dilovası mevki İstanbul istikametindeki trafik akışı, tek şeritten kontrollü olarak açıldı. Ankara istikametinde de trafik akışı devam ediyor.

Birçok ili şiddetli yağış vurdu - Resim : 4

3 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Osmaniye, Adana ve Kahramanmaraş için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Osmaniye il geneli, Adana'nın kuzey ve doğusu (Pozantı, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Aladağ, Karaisalı, Kozan, Çukurova, İmamoğlu, Ceyhan, Yumurtalık) ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde (Andırın, Göksun) gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Sağanak nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

İSKENDERUN'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Hatay'ın İskenderun ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

Deniz ve kara trafiğinin durma noktasına geldiği ilçede bir çok cadde ve sokak sular altında kaldı. Şehrin ana caddeleri ve İskenderun Adana yolunda su taşkınları nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı bazı araçlar ise yolda kaldı.

Meteoroloji verilerine göre, metrekareye 50 kilograma kadar yağmur yağmasının ön görüldüğü İskenderun bölgesinde meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu ve yıldırım riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Birçok ili şiddetli yağış vurdu - Resim : 5

MERSİN'DE DOLU ETKİLİ OLDU

Mersin'in Gülnar ilçesinde etkili olan dolu yağışı erik ve zeytin ağaçları ile yollara zarar verdi.

İlçede etkili olan dolu yağışı Köseçobanlı Mahallesi'nde yaşamı olumsuz etkiledi.

Bağlantı yollarının kullanılamaz hale geldiği mahallede erik ve zeytin ağaçları da yağıştan zarar gördü.

AMASYA'DA TARIM ARAZİLERİ ZARAR GÖRDÜ

Amasya'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı tarım arazilerine büyük ölçüde zarar verdi.

Sağanak ve dolu yağışından en çok etkilenen Amasya'nın Yazıbağları ve Karasenir Mahalleleri oldu. Buralardaki tarım arazilerini sağanak yağış ve dolu vurdu. Yaklaşık yarım saat süren sağanak yağmur ve dolu yağışında 200 dekar örtü altı sera alanı sular altında kaldı. Bin dekarın üzerinde açık arazi sebze üretim alanı tamamen yok oldu.

Dolu ve sağanak yağış en çok patlıcan, biber, marul ve domatesi vurdu. Meyve dallarını da kıran dolunun ardından sağanak yağışla birlikte gelen sel hayatı felç etti.

Ülkenin önemli sebze meyve üretimi yapılan yerlerden biri olan Amasya'da çiftçiler yardım bekliyor.

NİKSAR'DA DOLU EKİLİ ALANLARA ZARAR VERDİ

Tokat'tın Niksar ilçesinde dolu yağışı etkili oldu. Akşam saatlerinde ilçeye bağlı Yolkonak beldesi Merkez mahallesinde başlayan dolu yağışı, yaklaşık 15 dakika sürdü. Kısa süreli dolu yağışının ardından yerler beyaza büründü. Dolu yağışı evlere ve ekili alanlara zarar verdi.

AFAD İl Müdürü Süleyman Yiğit ve beraberindeki arama kurtarma ekibi, bölgede inceleme yaptı. Can kaybının yaşanmadığı yağış sonrası, zarar tespit çalışmaları başlatıldı.

ORDU'DA CADDE VE SOKAKLARDA SU BİRİKİNTİLERİ

Ordu'nun Ünye ilçesinde kısa süreliği etkili olan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Ünye ilçesinde sabah saatlerinde sağanak etkili oldu. Yağışla birlikte cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, menfezler taştı. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri gün içerisinde Samsun, Ordu ve Giresun'da kuvvetli yağış beklendiği uyarısında bulunarak, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

RİZE 'DE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Rize'nin İyidere ilçesinde şiddetli yağış sonucu 15 iş yerini su bastı.

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilçede sabah saatlerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bağlı bazı olumsuzluklar yaşandığını belirtti.

Sağanağın Merkez ve Fıçıtaşı Mahallesi'nde maddi hasarlara sebebiyet verdiğini vurgulayan Mete, "Yaklaşık 15 dükkanımızı su bastı. Yol, kanalizasyon ve su hatlarında hasar meydana geldi. İncelemelerimiz ve personelimiz ile başlamış olduğumuz çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." dedi.

Mete, temizleme çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi.

NEVŞEHİR 'DE SU BASKINI

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde sağanak, su baskınlarına yol açtı.

Nevşehir ve ilçelerinde etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi.

Şiddetli yağış nedeniyle Kozaklı'da Altınsu Mahallesi'nde bazı ev ve termal tesislerin giriş katlarını su bastı, araçlar su ve çamura gömüldü.

Kozaklı Belediyesi ekipleri, sel sularının etkilediği alanlarda tahliye çalışması yaptı.

Ajanslar

şiddetli yağış istanbul yağış hava durumu