Birçok ilde İsrail protestoları: Netanyahu ve Biden maketleri yakıldı, çöp konteynerine İsrail Büyükelçiliği yazıldı

Muş Kocaeli Diyarbakır Ankara

İsrail'in Filistin’e yönelik saldırılarına pek çok ilde tepki eylemleri yapıldı. Muş ve Kocaeli'deki eylemlerde Biden ve Netanyahu'nun maketleri yakıldı, bir çöp konteynerine İsrail Büyükelçiliği yazıldı.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları bugün birçok ilde protesto edildi.

Muş'ta saldırılara tepki göstermek ve Filistin’e destek amacıyla, 'Büyük Mescid-i Aksa Buluşması' adıyla gösteri düzenlendi. Muş Belediyesi Meydanı’nda cuma namazı sonrasında bir araya gelen vatandaşlar, Filistin’e destek sloganlar attı.

İsrail'in saldırılarını protesto eden göstericiler, ellerinde saldırıları kınayan dövizler taşıdı. Belediye Başkanı Feyat Asya’nın da katıldığı eylemde, ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun maketi ile İsrail’in bayrağı ateşe verildi. Sloganlar eşliğinde Filistin’e destek, İsrail’e ise tepki sloganları atan göstericiler, daha sonrasında İstasyon Caddesi’nde yürüyüş yaparak, eylemi sonlandırdı.

Birçok ilde İsrail protestoları: Netanyahu ve Biden maketleri yakıldı, çöp konteynerine İsrail Büyükelçiliği yazıldı - Resim : 1

KOCAELİ'DE ÇÖP KONTEYNERİNE ‘İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ’ YAZILDI

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde ise binlerce kişinin katılımıyla yapılan Filistin’e destek yürüyüşünde çöp konteynerine ‘İsrail Büyükelçiliği’ yazılarak siyah çelenk bırakıldı.

Birçok ilde İsrail protestoları: Netanyahu ve Biden maketleri yakıldı, çöp konteynerine İsrail Büyükelçiliği yazıldı - Resim : 2

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, “İsrail hükümetinin zihniyeti bu çöp kutusuna layık. Bizim dinimiz ancak bu kadar hakaret etmeye müsaade ediyor. Buradan İsrail devletini yönetenlere en kalbi duygularla şunu söylüyoruz; Allah belanızı versin” ifadelerini kullandı.

ANKARA'DA MÜZİSYENLERDEN PROTESTO

Ankaralı Müzisyenler Derneği'nden bir grup müzisyen de, İsrail Büyükelçiliği Konutu önünde toplanarak 'Savaşa hayır' ve 'Toprak çalan, masuma kıyan, zulüm yapan İsrail'e lanet olsun' yazılı siyah pankartlar açtı.

Ankaralı Müzisyenler Derneği Başkanı Coşkun Direk, "Selam olsun Filistinli kardeşlerimize. Savaşın bir kuralı olur, hukuku olur, şerefi olur, onuru olur. Ama bu bir savaş değildir; bu, bir soykırımdır. Gazze'de yaşanan bir insanlık ayıbıdır. Nazi Almanlarının yıllar önce ablukaya alıp, katlettiği Yahudilerin torunlarının bugün dedelerinin gördüğü zulümden daha fazlasını günahsız Filistin halkına uygulaması kabul edilemez. İsrail arkasına batılı dostlarını alarak bugün hastane, cami, kilise, okul dinlemeden savaş suçu işlemeyi göze alacak kadar canileşip, binlerce insanın ölümüne sebep olmaktadır. Büyüklerimizin de yaptığı gibi yıllardır bu topraklarda sanatımızı icra ediyoruz. Bizler bu topraklarda Müslüman’ı, Hristiyan’ı, Yahudi’si her zaman dostça, Türk milleti olarak kardeşçe yaşamaya çalıştık. Yaşamaya devam edeceğiz. Günlerdir devam eden bu vahşeti ben de herkes gibi iliklerime kadar hissediyorum. Bu zulmün, akan kanın her iki taraf için de bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz" dedi. Açıklamadan sonra konutun karşısındaki caddeye 'Kahrolsun İsrail' yazılı siyah bir çelenk de bırakıldı.

Birçok ilde İsrail protestoları: Netanyahu ve Biden maketleri yakıldı, çöp konteynerine İsrail Büyükelçiliği yazıldı - Resim : 4

BEYAZIT MEYDANI'NDA PROTESTO

İstanbul'da ise protestonun adresi Beyazıt Meydanı oldu. 

İsrail'in Filistin'e saldırılarını protesto etmek için Beyazıt Meydanı'nda eylem düzenlendi. Polis barikatlarıyla kapatılan Beyazıt meydanına vatandaşlar üstleri aranarak alındı. Cuma namazının ardından toplananlar İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı

Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin konuşmaları sırasında bir grup tarafından İsrail Başbakanı Netanyahu'nun maskesi olan bir kukla ve İsrail bayrağı yakıldı. İsrail'in hastanelere gerçekleştirdiği saldırılara ve bebeklerin hayatını kaybetmesine öğrencilerin hazırladıkları gösteri ile dikkat çekilirken gökyüzüne beyaz balonlar bırakıldı.

Birçok ilde İsrail protestoları: Netanyahu ve Biden maketleri yakıldı, çöp konteynerine İsrail Büyükelçiliği yazıldı - Resim : 5

Açıklama yapan MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Ali Öner, "Eğer dünya tüm bu terör olaylarına sessiz kalırsa terör büyür kurumsallaşır ve devlet olur. İşte Filistin topraklarında olan da budur. Başta dünyanın en büyük terör devleti Amerika olmak üzere batılı devletler başta Afrika ve Asya'da olmak üzere birçok ülkede terör estirip birçok katliam ve soykırım gerçekleştirdiklerinden dolayı buna sessiz kaldılar. Çünkü sadece köleleştirmeyi ve öldürmeyi bildiler" dedi.

DİYARBAKIR'DA TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

Diyarbakır’da cuma namazı sonrası bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları öncülüğünde toplanan grup, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederek, yürüyüş yaptı.

Yenişehir ilçesindeki Selahattin Eyyübi Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde toplanan grup, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Dağkapı Meydanı’na kadar yürüdü.

Birçok ilde İsrail protestoları: Netanyahu ve Biden maketleri yakıldı, çöp konteynerine İsrail Büyükelçiliği yazıldı - Resim : 7

Filistin bayrakları taşıyan ve bazıları kefen giyen gruptakiler, sık sık tekbir getirerek, İsrail aleyhine slogan attı. Burada kılınan gıyabi cenaze namazının ardından hayatını kaybedenler için dua edildi. Kalabalık adına açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Menaf Adıyaman, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa ve onu çevreleyen Kudüs, katil ve siyonistler tarafından işgal edilmiş durumdadır. Bu güruh, katliamlarını her geçen gün artırmakta, mazlum Filistin halkını, kadın, çocuk, yaşlı ve genç demeden bombardımana tabi tutmaktadır. Son günlerde bu katliamlarına bir yenisini ekleyerek El- Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef almış ve yüzlerce çocuk, yaşlı, kadın ve hastayı vahşice katletmiştir. Tarihte benzerine az rastlanır bu vahşeti, bütün dünya sadece izlemiş ve bir kısmı kınamaktan öteye geçemeyen açıklamalarla yetinmiştir” dedi.

Kaynak: DHA

İsrail Muş Kocaeli filistin