Beylikdüzü'deki şüpheli ölümde 2 yaşındaki çocuğun Adli Tıp raporunda 'cinsel istismar' bulgusu yer almadı

Gündem haberleri İstanbul
Beylikdüzü'deki şüpheli ölümde 2 yaşındaki çocuğun Adli Tıp raporunda 'cinsel istismar' bulgusu yer almadı

İstanbul Beylikdüzü'nde 2 katlı bir apartmanın üst katından düşerek öldüğü ileri sürülen 2 yaşındaki kız çocuğunun Adli Tıp raporu tamamlandı. Raporda 'Yüksekten düşme sonucu meydana gelen beden travması ve iç kanama' nedeniyle öldüğü belirtildi, cinsel istismar bulgusu yer almadı.

İstanbul Beylikdüzü'de Sahil Mahallesi'nde 6 Eylül Salı günü akşam saat 19.30 sıralarında, 2 katlı binanın üst katındaki dairede yaşayan 2 yaşındaki kız çocuğu bilinmeyen nedenle balkondan bahçe zeminine düştü. Çocuğun düştüğünü görenler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bu sırada annesi çocuğunu komşularına ait otomobille Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ne götürdü. Çocuk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

'İSTİSMAR' BELİRTİLERİ ŞÜPHESİ

Hastaneye getirildiğinde nabız ve solunumu olmayan çocuk, entübe edilerek kalp masajı yapıldı ancak, hayata döndürülemedi. Çocuğa müdahale eden doktorun düzenlediği genel adli muayene raporunda ölüm saati 20.50 olarak bildirildi. Raporda çocuğun vücudunda istismara uğradığını gösteren belirtiler olduğu aktarıldı. Bu raporla çocuğun ölümü emniyet kayıtlarına 'şüpheli' olarak geçirildi.

RAPOR ORTAYA ÇIKTI

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, kız çocuğunun ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 2 yaşındaki çocuğun cenazesi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemeler sonrası rapor hazırlanarak, başsavcılığa gönderildi. Raporda çocuğun 'Yüksekten düşme sonucu meydana gelen beden travması ve iç kanama' nedeniyle öldüğü belirtildi. Çocuğun hastanedeki adli muayene raporunda yapılan tespitler, Adli Tıp Kurumu raporlarında doğrulanmadı. Raporda çocuğun cinsel istismar ya da tecavüze uğradığına ilişkin bulgu olmadığı tespiti yer aldı.

Küçük kızın cenazesinde yapılan kapsamlı incelemelerde, bir başkasına ait DNA bulgusuna da rastlanmadı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, çocuğun ölümüyle ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora göre soruşturmayı tamamlaması bekleniyor.

Kaynak: DHA

İstanbul Beylikdüzü cinsel istismar iddiası