Beştaş'tan İmamoğlu açıklaması: "Oy kayması yok"

Haberglobal.com.tr
DEM Parti İstanbul

DEM Parti İBB Başkan Adayı Meral Danış Beştaş İstanbul seçimlerine ilişkin konuştu. "Esenyurt'ta uzlaşı var geri kalan 38 ilçede ise yok" dedi. Beştaş iddia edildiği gibi İstanbul'da DEM Parti'den İmamoğlu'na oy kayışı olmadığını da söyledi.

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş, partisinin CHP ile olan kent uzlaşısına ve İstanbul seçimine yönelik açıklamalarda bulundu. Esenyurt dışında hiçbir ilçede CHP ile iş birliği yapmadıklarını iddia etti. CHP listelerinden belediye meclis üyesi gösterilen isimlerle ilgilenmediğini söyleyen Beştaş, "Esenyurt'ta kent uzlaşısının belediye meclis üyelikleri nedeniyle başarıya ulaşmasını isteriz. Geri kalan 38 ilçede ise bir ittifakımız yok, olsa "Bu adayı destekliyoruz" derdik. 22 ilçede aday çıkarmamamızın nedeni ise gücü bölmemek, teşkilatımızın ve seçmenlerimizin büyükşehir seçimlerine yoğunlaşmasını sağlamak" açıklamasını yaptı.

"SEÇMENİMİZİN TAM DESTEĞİNİ ALIYORUZ"

Beştaş, DEM Partili seçmenin İmamoğlu'na oy vereceği iddialarını da yalanladı. Partisinin İstanbul'daki oyunu firesiz alacağını savundu, "Ben dört haftadır sahadayım, bizden İmamoğlu'na bir oy kayışı görmedim, seçmenimiz tam desteğini alıyoruz. Biz kazanmak için yola çıktık, kendi oyumuzu istiyoruz. Olası bir kayış olma ihtimalini engellemek için de yoğun bir kampanya yürütüyoruz" dedi.

Meral Danış Beştaş, seçime birkaç gün kala çekileceği iddialarına da sert tepki gösterdi. "Çekileceğim yarışa girmezdim, öyle bir durum söz konusu değil" dedi.