Belediye Başkanı Mehmet Sekmen duyurdu! Erzurum nitelikli göç almaya başladı

Erzurum Gündem haberleri
Belediye Başkanı Mehmet Sekmen duyurdu! Erzurum nitelikli göç almaya başladı

“Arazi Yönetimi ve Arazi Kullanım Planlaması Çalıştayı”nda konuşan Erzurum Büşükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen önemli açıklamalarda bulundu.

Erzurum’da düzenlenen “Arazi Yönetimi ve Arazi Kullanım Planlaması Çalıştayı”na ülkedeki bilim insanları yoğun ilgi gösterdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen çalıştayda arazi varlıklarının korunması ele alındı.

ERZURUM'UN ARAZİ ENVANTERİ ÇIKARILDI

Başkan Sekmen, “Arazi varlıklarımızı koruma noktasında 6360 sayılı yasa ile il hududu idari hudut olarak belirlenmiş ve belediyemizin yönetsel sorumluluğuna emanet edilmiş olan Erzurum ilimizin tamamının sahip olduğu değerleri ve potansiyelleri ortaya koyan bir ‘Arazi Envanter’ çalışması gerçekleştirdik” diye konuştu. “Elde ettiğimiz veriler ışığında arazi kullanım planımızda sadece stratejik amaç ve sektörel hedeflerle yetinmeyip bizleri bu amaçlara ulaştıracak projelerimizi de gerçekleştirmek için yoğun çaba içerisindeyiz” diyen Sekmen, şunları kaydetti:

Erzurum Büşükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen

 

İNSANIMIZ ARTIK DOĞDUKLARI KÖYLERE GERİ DÖNÜYOR

“Hedeflediğimiz kalkınma politikalarımıza ulaşmamızı sağlayacak eylem planlarımız ile gerek kırsal alanlarımızın, gerekse de kentsel alanlarımızın, tespitini yaparak ortaya çıkardığımız potansiyellerle şehrimizin bölgenin en önemli merkezi ve daha rekabetçi bir kenti olmasını amaçlamaktayız. Kırsalda ve kentte yaşayan hemşehrilerimizin ekonomik olarak güçlenmesini, kırsaldan kente göç eğiliminin tersine çevirmeyi, kırsal alanların ve kent merkezlerinin cazibesini arttırmayı amaçlıyoruz. Bu noktadan baktığımızda elde ettiğimiz en önemli gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyemizin hayata geçirdiği mega projelerle nitelikli göç veren Erzurum şimdi nitelikli göç alan bir kent konumuna ulaştı. İnsanlarımız metropol kentlerden şimdi doğdukları köye geri dönüyor. İşte bu nedenle şehrimizin arazi varlıklarını ortak akılla, her karış toprağımızın kıymetini bilerek yönetiyoruz."

Kaynak: Diğer

Erzurum Gündem haberleri