Bedelli askerlik ücretine zam geliyor... MSB'den son dakika açıklaması geldi!

Bedelli askerlik ücretine zam geliyor... MSB'den son dakika açıklaması geldi!

Bedelli askerlik başvurusu yapacakların dikkatine... Bedelli askerlik ücretine ne kadar zam yapılacak? Zam ne zaman açıklanacak? Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından son dakika açıklaması yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), MSB, bedelli askerlik hizmetinden mevcut bedel tutarından yararlanmak isteyen yükümlülerin müracaat ve ödeme işlemlerini 28 Haziran'a kadar tamamlamalarının önem arz ettiğini duyurdu.

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı Askeralma Kanunu gereğince 01 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran 2024 tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir."

Bedelli askerlik ücretine zam geliyor... MSB'den son dakika açıklaması geldi! - Resim : 1

2023 yılının ilk yarısında 104.084,16 TL olan bedelli askerlik ücreti, geçtiğimiz yılın temmuz ayında 122.351,04 TL'ye yükseltilmişti. Bu zamların ardından 2024 yılı başında yüzde 49,25 oranında artışla 122 bin 351 liradan 182 bin 608 liraya yükseltilen ücret, temmuz ayında ise yeniden artırılacak.

2024 yılı Temmuz ayında geçerli olacak yeni ücret, memur maaş zammı oranlarına göre hesaplanacak.  Bu kapsamda 6 aylık enflasyon farkına göre hesaplanacak memur maaşı zammının ardından Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi yayınlanacak ve 2024 yılının ikinci yarısında uygulanacak bedelli askerlik ücreti kesinlik kazanacak.

3 Temmuz tarihinde haziran enflasyonunun beklentiler doğrultusunda artması durumunda yeni bedelli askerlik ücretinin de 219 bin liraya yükselmesi bekleniyor.