BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DURUM: Bedelli askerlik ücreti ne kadar?

HABER MERKEZİ
bedelli askerlik Hazine ve Maliye Bakanlığı
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DURUM: Bedelli askerlik ücreti ne kadar?

Bedelli askerlik ücreti 2024 yılının ikinci yarısı için yapılan zamla değişti. Memur maaşlarına endeksli olan bedelli askerlik ücreti yapılacak zam sonrasında yeni ücret belli oldu. Peki, bedelli askerlik ne kadar oldu?

Yılda iki kez zamlanan bedelli askerlik ücreti için Temmuz zammı, memur zammının belli olmasıyla ortaya çıktı.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Bedelli askerlik ücreti geçtiğimiz Ocak ayında 182 bin 609 liraya çıkarıldı. Ocak-Haziran dönemi için belirlenen fiyat 2024 yılının Temmuz ayında bir kere daha arttı.

Temmuz zammı ile artış yaşanacak olan bedelli askerlik ücreti, memur maaşlarına yapılan zam oranı ile yılda iki kez değerlendiriliyor.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ BELLİ OLDU!

Hazine ve Maliye Bakanlığınca “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 2024 yılının ikinci altı ayı için 217.871,04 (iki yüz on yedi bin sekiz yüz yetmiş bir lira dört kuruş) olmuştur. 08 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır.

Sonuç olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; ülkemizin savunma ve güvenliği için kendisine tevdi edilen tüm görevleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir azim ve karalılıkla yerine getirmeye devam edecektir.