Baykar, AKINCI TİHA ve KIZILELMA ile Türk bayrağı çizdi

Akıncı Baykar Selçuk Bayraktar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

BAYKAR, Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde 9 adet Bayraktar AKINCI TİHA ve Bayraktar KIZILELMA ile Türk Bayrağı'nı oluşturdu.

100. Yıl coşkusu her yerdeydi... Türkiye'nin dört bir yanında yapılan kutlamalara kimileri gökyüzünden kimileri ise denizin metrelerce derinliğinde ortak oldu.

Yayınlanan görüntülerde, de ilk milli İHA ve SİHA'larını geliştiren BAYKAR Teknoloji'nin, 9 adet Bayraktar AKINCI TİHA ve Bayraktar KIZILELMA ile Türk Bayrağı çizdiği anlar yer aldı.

Türkiye'nin gurur kaynağı olan, ilk milli İHA ve SİHA'larını geliştiren BAYKAR Teknoloji, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünü 9 adet Bayraktar AKINCI TİHA ve Bayraktar KIZILELMA ile Türk Bayrağı oluşturarak kutladı.

BAYKAR, tarafından sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan 100. Yıl kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi:

''Kanatlarımızı yeni çağa açarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.'' denildi.

BAYKAR

Baykar, Türkiye merkezli bir makine imalat ve savunma şirketidir. Baykar Makina ismiyle 1986 yılında Özdemir Bayraktar, tarafından otomotiv sanayine yerlileştirmeye tabi hassas motor, pompa ve dişli kutusu parçalarının imalatı konusunda hizmet etme amacıyla kurulmuştur. Şirketin adı Bayraktar Kardeşler'in kısaltılmış hâlidir. 2000 yılından itibaren ailenin ikinci nesil mühendislerinin katılımı ile (Haluk ve Selçuk) Baykar bünyesinde savunma ve havacılık dünyasında insansız hava aracı (İHA) teknolojileri ile bu alanda Ar-Ge çalışmalarına başlanılmıştır. Şirket aynı zamanda Teknofest'in paydaşlarından biridir.

 

Kaynak: Haber Global TV