Batman Gercüş'te 27 kişi çocuğa tecavüz etti iddiası! Emniyet'ten açıklama geldi

Batman
Batman Gercüş'te 27 kişi çocuğa tecavüz etti iddiası! Emniyet'ten açıklama geldi

Batman'daki cinsel taciz olayı ile ilgili Emniyet'ten gelen açıklamada "Cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır" denildi.

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde 15 yaşında bir çocuğun, karın ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede gebe olduğu ve tecavüze uğradığı ortaya çıkmıştı. Aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da olduğu 27 erkeğin bir çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı iddia edilmişti.

Soruşturma kapsamında iki kişi tutuklanırken, Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada “Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir” denildi.

15 yaşındaki mağdur çocuk P.Ö'nün cinsel istismara maruz kalması olayına ilişkin Batman Valiliğinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden de açıklama geldi. 

Emniyet'ten yapılan açıklama şöyle:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 05/12/2020 tarihinde Batman İli Gercüş İlçesinde meydana gelen cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır.

Türk Polis Teşkilatı olarak ülkemizin huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

 

 

 

Batman