Batman'da şehirlerarası otogarda vahşi cinayet

Batman Şehirlararası Otogar'da 21 yaşındaki genç bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan Suat Yüksekbağ hayatını kaybetti. Olay anı görüntüleri tüyler ürpetti. Saldırgan bıçakladıktan sonra Yüksekbağ'ın başında bekledi. Polisler hakkında soruşturma başlatıldı

Batman’da dün şehirlerarası otogarda bıçaklanan Suat Yüksekbağ'ın kan davası nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı. Husumetlileri olan R.K. ve A.K. kardeşler tarafından defalarca bıçaklanan Yüksekbağ'ın kanlar içerisinde yerde beklerken, polislerin zanlılar yerine yaralıya yardım etmek isteyen vatandaşlara müdahale ettiği görüntüler yayınlandı. Saldırgana müdahale etmeyen polisler hakkında idare soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Batman şehirlerarası otogarında bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki Suat Yüksekbağ cinayetinin ayrıntıları ortaya çıktı.  

15 gün önce askerden gelen Suat Yüksekbağ, babasının yanına mevsimlik işçi olarak çalışmaya gittiği sırada Batman şehirlerarası otogarında R.K. ve A.K. kardeşler tarafından herkesin gözü önünde vahşice öldürüldü.

Çok sayıda bıçak darbesiyle yaşamını yitiren talihsiz gencin cinayeti kan davası nedeniyle işlendiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Ziyaret beldesinde yaşanılan bir cinayetin zanlısı olarak Suat Yüksekbağ'ın ağabeyinin bu nedenle cezaevinde yattığı ortaya çıktı.

R.K. ve A.K. kardeşler ise geçtiğimiz yıl öldürülen ağabeylerinin öcünü almak için Batman otogarında pusuda bekledi. Otogarda Suat Yüksekbağ'ı gören R.K. ve A.K. kardeşler korkunç cinayeti işlemek için harekete geçti.

Yaşanılan kovalamaca sonucu otogar içinde talihsiz genci yakalayan R.K. ve A.K. kardeşlerden biri Suat Yüksekbağ'ı defalarca karnından bıçakladı.

Ağır yaralanan talihsiz genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından cenazesi alınan Suat Yüksekbağ, memleketi Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Atabağı beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Korkunç cinayetle ilgili ise 4 kişi gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Batman'da bu cinayetin görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde Suat Yüksekbağ saldırı sonucu yerde can cekişirken, saldırgan ise hemen başında bekliyor. Çevredeki kalabalığın sesleri duyulurken, olay yerindeki polisin de bir süre saldırgana müdahale etmediği görülüyor.

POLİSLER HAKKINDA SORUŞTURMA

Öte yandan saldırgana müdahale etmeyen polisler hakkında soruşturma başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Batman Otobüs Terminali'nde yaşanan ve 1 kişinin bıçaklı sopalı saldırıya uğramasıyla ilgili videonun paylaşılmasının ardından çalışma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "28 Ağustos 2019 günü Batman Otobüs Terminali'nde gerçekleşen olaya ilk müdahalede bulunan polis memurları hakkında 'olaya müdahaleleri yönünden' idari soruşturma başlatılmıştır. Olayın faili R.K ve A.K isimli şahıslar ise aynı gün sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştır." 

Batman otogar cinayet kan davası Suat Yüksekbağ cinayeti