Başkentteki sel felaketi, seyyar satıcıları da vurdu: 5 buçuk ton karpuz heba oldu

Ankara sağanak yağış
Başkentteki sel felaketi, seyyar satıcıları da vurdu: 5 buçuk ton karpuz heba oldu

Ankara'da bir süredir etkisini gösteren sağanak yağışlar nedeniyle medyana gelen sel felaketinde, karpuz satan seyyar satıcıların mallarını da götürdü. Sel sularına kapılan 5 buçuk ton karpuz heba oldu. Satıcılar ise canlarını son anda kurtardı.

Ankara'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinde toplam 5 buçuk ton karpuz, sel sularına kapılarak heba oldu. 

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Şemsettin Günaltay Caddesi’nde kamyon kasasında karpuz satan Resul Çeker ve İlhan Aras, aniden bastıran sele karşı hazırlıksız yakalandı. Aras ve Çeker’in kamyonlarında bulunan yaklaşık 5 buçuk ton karpuz sele kapılarak heba oldu. Suya kapılmaktan son anda kurtulan Aras ve Çeker ise 30 bin lira zararları olduklarını söyledi.

“BÜTÜN KARPUZLARIMIZ DÖKÜLDÜ”

Olay anını anlatan Resul Çeker, “Ortağımla buraya karpuz indirmiştik. Birden bir yağmur yağmaya başladı. 10 dakika sonra insan boyunda sel geldi. Kamyonla önüne set çekelim dedik. Koca kamyonu sel geri attı. Yukarıdan baktım, su seviyesi yükselince arabayı çektik. Bütün karpuzlarımız döküldü. Yapacak hiçbir şeyimiz yok. Bazı insanlarımız yardım etti ama yapabileceğimiz hiçbir şeyimiz yoktu, bakakaldık. 5 buçuk ton karpuz indirmiştik. 30 bin liraya yakın zararımız var” dedi.

“KARPUZLARIMIZ CADDELERDE GEZİYOR”

İlhan Aras ise, “Yağmur başladı yukarıdan bir hengame geldi. Hiçbir şey anlamadık. Saniyeler bile sürmedi. Karpuzlarımız caddelerde geziyor. İnsan boyunda su geldi. Su tezgahı aldı yürüdü. Bu işin sonu kötü. 5 buçuk ton karpuza yazık oldu. Bizim zararımız büyük. Dükkanların da içi su dolu” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İHA

Ankara karpuz sağanak yağış sel