Başkentte TEKNOFEST coşkusu, Kızılelma yeni yılda göklerde

Teknofest Teknoloji Haberleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Baykar Selçuk Bayraktar Türk Savunma Sanayii
Başkentte TEKNOFEST coşkusu,  Kızılelma yeni yılda göklerde

Büyük Zaferin 101. yılında ilk kez Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST'in ilk 2 gününde rekor katılımcı sayısına ulaşıldı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Kızılelma 2024'te göklerde olacak" müjdesi verirken, Haber Global’in dijital markası GLOOB da binlerce kişiyi ağırladı.

Ankara'da Büyük Zaferin 101. yılında TEKNOFEST coşkusu yaşanıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümünde kapılarını ilk kez başkent Ankara’da “Sen geleceksin diye” sloganıyla açan TEKNOFEST ziyaretçileri adeta büyülüyor. Etimesgut Havalimanı'nda 215 bin metrekarelik alanda, 261 stant ve 400 etkinlik ile kapılarını açan büyük buluşmada; Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Anka, Atak, Hürkuş ve Gökbey adeta göğüs kabartırken, Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK'ün şovu da izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Biz de TEKNOFEST coşkusunu ilk 2 gün boyunca yerinde izlerken, özellikle savunma sanayinin geliştirdiği cihazların büyük beğeni topladığına şahit olduk.

Başkentte TEKNOFEST coşkusu,  Kızılelma yeni yılda göklerde - Resim : 1
Ankara'da adeta TEKNOFEST coşkusu yaşanırken, savunma sanayi ürünlerine büyük gösteriliyor. 

SAR 2023 GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Alana giriş yaptığınızda İHA SİHA başta olmak üzere Türkiye’nin geliştirdiği çok sayıda yerli silah ve roketleri görebilirsiniz. Türkiye’nin yerli ve milli üretimleri Hürkuş, Gökbey, Aksungur, Bayraktar TB2, Akıncı, Atak, Anka hava gösterileri katılımcılar ile buluşurken Türk Yıldızları, Solo Türk, gökyüzünde muhteşem gösterile imza attı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak üretilen yerli tabanca SAR 2023 ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

‌REFİK ANADOL SERGİSİ HAYRAN BIRAKTI

TEKNOFEST’te dikkatimizi çeken bir diğer nokta ise çok sayıda üniversitenin paydaş olarak fuara katılmış olmasıydı. Kendi geliştirdikleri aletleri TEKNOFEST’te görücüye çıkaran üniversiteliler aynı zamanda katılım gösteren gençlere üniversitelerinin tanıtımını yapıyor. Ayrıca alana girişte Refik Anadol’un astronomik araştırmaların insanlık tarihindeki yerini gözler önüne seren “Makine Hatıraları: Uzay” sergisi sizlere merhaba diyor. TEKNOFEST’e gelmişken bu sergiyi gezmeyi de ihmal etmeyin.

‌KIZILELMA'DA GERİ SAYIM 

Teknofest’in bir diğer merak edilen konusu ise Kızılelma’ydı. Bayraktar Kızılelma ile ilgili konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Geliştirme faaliyetleri devam ediyor. Biliyorsunuz, biz Cumhuriyetimizin 100 yılında ilk uçuşunu yapacağımıza söz vermiştik. 2020’de sürpriz yaparak ilk uçuşunu yaptı, test programı şu an devam ediyor. 2024’te üretime geçmiş olacak" açıklamasında bulundu.

Başkentte TEKNOFEST coşkusu,  Kızılelma yeni yılda göklerde - Resim : 2
TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kızılelma'nın 2024'de üretimine başlanacağaını açıkladı. 

GLOOB DA ALANDAYDI

Haber Global’in dijital markası GLOOB da festivaldeki yerini alan platformlardan. Hemen her saat yoğun bir ziyaretçi katılımının gerçekleştiği stantta sıcağa karşı bire bir yelpazeler dağıtılırken, birbirinden eğlenceli oyun alanları ile katılımcılarla buluşuyor. Gloob standındaki hatıra duvarı ise not bırakan binlerce başkentlinin gözdesi olmuş durumda.

MEDYA İÇİN BULUNMAZ REKLAM İMKANI 

TEKNOFEST’te dikkatimizi çeken bir diğer ayrıntı ise paydaş olarak katılan medya şirketlerinin çokluğu oldu. Hem geleneksel, hem de yeni medyanın paydaşları, festival sayesinde çok sayıda katılımcı ve kullanıcıya erişirken, takipçilerle doğrudan etkileşim kurulma olanağı elde ettiler. Ziyaretçiler için düzenlenen yarışma ve oyun etkinlikleri de bir hayli ilgi görürken,  sembolik hediyeler sayesinde de medya şirketleri adeta milyon liralar harcayarak ulaşamadıkları izleyici ve takipçi sayısına ulaşma imkanı yakaladılar.

Başkentte TEKNOFEST coşkusu,  Kızılelma yeni yılda göklerde - Resim : 3
Haber Global’in dijital markası GLOOB da festivaldeki yerini alırken, hatıra duvarı ise şimdiden ziyaretçilerin imzalarıyla dolup taştı. 

‌TEKNOFEST’E DAİR NOTLAR

-Refik Anadol sergisini mutlaka gezin
-Standlardan hediyelerinizi almayı unutmayın
-Sıcağa karşı tedbirli gelin
-SOLO TÜRK gösterilerini izlemeden geçmeyin
-Alanda sergilenen hemen her şeye vakit ayırmadan fuardan ayrılmayın...

zeynep.uzun@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel

TEKNOFEST Ankara