Başkent'e bir kule daha, Zafer'in yıl dönümünde açılacak

Haberglobal.com.tr
Ankara Atatürk Çanakkale

Başkent'teki Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nde sona yaklaşıldı. Kentin simgelerinden biri olacak 197 metre yüksekliğindeki kule, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde açılacak.

Keçiören Belediyesi tarafından 2003'te temeli atılan Atatürk Cumhuriyet Kulesi inşaatı durdurulmuştu. Uzun bir aranın ardından birkaç yıl önce inşaatına yeniden başlanan kuledeki çalışmalar tamamlandı. "Selçuklu yıldızı" ile taçlandırılan 197 metre uzunluğundaki kule, ışıklandırma ve LED ekran sistemiyle başkentin yeni sembolleri arasında yer alacak.

Atakule'nin mimari Ragıp Buluç tarafından tasarlanan Keçiören'deki Atatürk Cumhuriyet Kulesi ziyaretçilerine kenti kuş bakışı izleme fırsatı sunacak. Kulede uluslararası sergilerin düzenlenebileceği sanat galerisi, kütüphane, spor salonu, alışveriş merkezi, nikah salonu, uzay terası ve bilim merkezinin yanı sıra kafe ile restoran da bulunuyor.

Atatürk Cumhuriyet Kulesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü olan 18 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından açılacak.