Başarılı öğrenciye Vakıflar'dan ekstra yardım müjdesi!

Başarılı öğrenciye Vakıflar'dan ekstra yardım müjdesi!

Vakıflar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yardım alan ve iki dönem takdirname alan öğrencilere 1 yıllık yardım toplamı kadar ve 8 dönem üst üste takdirname alana da 2 katı kadar ekstra yardım yapılabilecek

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından muhtaç öğrencilere yapılan yardımlarda yeni düzenlemeye gidildi. Düzenleme ile başarılı öğrencilere ekstra yardım verilmesinin önü açıldı.

Vakıflar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan yönetmelik değişikliğinde bir öğretim yılının her iki döneminde de takdirname alan öğrencilere yıl boyunca aldığı eğitim yardımı miktarını geçmeyecek seviyede başarı desteği verilebilecek.

Ayrıca dört eğitim yılının her döneminde yani 8 dönem boyunca ardarda takdir belgesi alanlara ise bir yıl boyunca aldığı toplam yardım miktarının 2 katı kadar destek verilebilecek. 

İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o yönetmelik:

Bu Yönetmelik uyarınca eğitim yardımı almakta olan öğrencilerden bir önceki eğitim yılının her iki döneminde takdir belgesi alanlara bu Yönetmelik hükümleri doğrultusunda bir eğitim yılında verilen toplam eğitim yardımı miktarını geçmeyecek şekilde Genel Müdürlük tarafından bütçe imkanları doğrultusunda belirlenen tutarda başarı desteği verilebilir.

(2) Bu Yönetmelik uyarınca eğitim yardımı almakta olan öğrencilerden dört eğitim yılının her döneminde üst üste takdir belgesi alanlara bu Yönetmelik hükümleri doğrultusunda bir eğitim yılında verilen toplam eğitim yardımı miktarının iki katını geçmeyecek şekilde miktarı Genel Müdürlük tarafından bütçe imkanları doğrultusunda belirlenen tutarda başarı desteği verilebilir.

Kaynak: Web Özel