Başak Cengiz'in katili kılıçlı saldırganın evini Dr. Uzman Psikolog ve Sosyolog Serap Duygulu yorumladı

İstanbul Kadın cinayetleri kadın cinayeti Kadına yönelik şiddet

Ataşehir'de, Mimar Başak Cengiz'i kılıçla öldüren saldırganın evinin fotoğrafları ortaya çıktı. Saldırganın evindeki eşyalara ve duvardaki yazılarına ilişkin Dr. Uzman Psikolog ve Sosyolog Serap Duygulu değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'a eğitim için gelen Mimar Başak Cengiz, geçtiğimiz salı günü yolda yürürken kılıçlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Tutuklanan şahıs saldırıyı gerçekleştirdiği sokakta bulunan site önünde oturuyordu. Psikolojik sorunları olduğu belirtilen saldırganın evinin içinden fotoğraflar ortaya çıktı. 

 Saldırganın evindeki eşyalara ve duvardaki yazılarına ilişkin değerlendirme yapan Dr. Uzman Psikolog ve Sosyolog Serap Duygulu, "Odaya baktığımızda oyunların olduğu bir genç odası gibi gözüküyor. Fakat orada dikkat çekici unsurlar var. Onlardan birisi pencerelerin kağıtlarla kaplanmış olması, duvarlarda bir takım kendisine talimat verdiği hem kendisini disipline etmeye çalıştığı hem de başkalarıyla ilişkisini sınırlandıran bir takım cümleler, komutlar olduğunu görüyoruz. Özellikle camlara yapıştırdığı kağıt parçalarının biraz çevreden izole olmak istediğini kendisinin başkalarının izlenmesine karşı olmak yönünde kaygılar taşıdığını görüyoruz" dedi.

"Evde uzun süreli zaman geçirdiğini görüyoruz" diyen Serap Duygulu, "Yalnız ve uzun süreli zaman geçirdiğini görüyoruz. Evde bir takım sigaralar depolamış, bir takım zeka oyunları var. Hem kendisiyle zaman geçirmek hem de izole olmak istemiş. Kendi içerisinde bir iç hesaplaşması olduğunu görüyoruz. Bunu hepimiz zaman zaman kendimizde yaparız. Odamıza birtakım talimatlar yazarız, 'bunu unutma' gibi. Fakat zanlının odasında çok sert, keskin, sınırları net ve biraz şiddet içerikli eylemlere yönelik söylemler oluşturduğunu görüyoruz. Kendi içinde ona cetveliyle eline vurmak üzere hazır, ne yapması gerektiğini söyleyen bir başka ses var gibi izlenim edindim. Neden bu kadar olumsuz komutlar yazdığını düşünmek lazım. Biraz kin biriktirdiğini, çok öfkeli olduğunu, insanlarla iletişim kurmakta sıkıntılar yaşadığını düşünebiliriz" diye konuştu. 

Kaynak: DHA

Başak Cengiz kılıçlı saldırgan