Bartın'da balıkçıların korkulu rüyası 'mavi yengeç' ağlara takıldı

Bartın Gündem haberleri
Bartın'da balıkçıların korkulu rüyası 'mavi yengeç' ağlara takıldı

Samsun'un ardından Bartın'daki balıkçıların ağlarına da, korkulu rüya mavi yengeçler takıldı. Mavi yengeçler ağlara zarar veriyor ve balıkların kaçmasına enden oluyor.

Bartınlı balıkçılar, ağlarda görmek istemedikleri bir manzara ile karşı karşıya kaldılar.

Anavatanı Atlantik Okyanusu olan ve Türkiye'de Akdeniz ile Ege Denizi'nde sık görülen mavi yengeçler, yaklaşık 3 aydır Karadeniz'de görülmeye başlandı. Rengiyle etkilediği balıkçıların, verdiği zarar nedeniyle korkulu rüyası haline dönen mavi yengeç, Karadeniz sahilindeki Ordu ve Samsun gibi Orta Karadeniz illerinden sonra Batı Karadeniz'de bulunan Bartın'ın Amasra ilçesinde de yakalandı. Balık avına çıkan Cem Yavuzyiğit isimli bir balıkçının ağına takılan mavi yengecin boyu 22 santimetreyi, kilosu 500 gramı aştığı tahmin ediliyor. Ağları yırtarak, yakalanan balıkların kaçmasına neden olan mavi yengeci görünce renginden etkilenen balıkçı Yavuzyiğit, kısa bir videosunu çektiği yengeci, Karadeniz'in sularına geri bıraktı.

Ağlara verdiği zararın yanı sıra belirli dönemlerinde balık da yediği bilinen mavi yengeçlerin, son aylarda sık sık Karadeniz'de görülmesi balıkçıları endişelendiriyor.

ELİNDE BOMBA OLDUĞUNU SÖYLEYEREK KUYUMCUYU SOYMAYA KALKTI

Adana'nın Kozan ilçesinde elinde bomba düzeneği olduğunu iddia ederek kuyumcu dükkanını soymaya çalışan şüpheli, iş yeri sahibinin tabancayla havaya ateş etmesi üzerine kaçtı. Şüphelinin sokağa attığı düzenek, bomba imha uzmanları tarafından fünyeyle patlatıldı. 

Olay, saat 16.00 sıralarında Şevkiye Mahallesi Sırkıntı Caddesi'ndeki B.Y.'ye ait kuyumcu dükkanında meydana geldi. Yüzünün bir kısmını sargı beziyle gizleyen, elinde çuval bulunan şüpheli, bileziklere bakmaya başladı. Bir süre sonra eline patlayıcı olduğunu iddia ettiği bir düzenek alan şüpheli, kuyumcudan çuvalı altınlarla doldurmasını istedi. Kuyumcu, tezgahın altındaki tabancasını alarak havaya iki el ateş etti. Paniğe kapılan soyguncu, iş yerinden koşarak kaçtı. Üzerindeki montu ve düzeneği de Bahadır Sokak'ta yere attı. İhbar üzerine bölgeye bomba imha uzmanları ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemi alarak düzeneği fünyeyle patlattı. Bu sırada çevredekiler panik yaşadı. Düzenekte gerçekten patlayıcı olup olmadığının anlaşılması için inceleme başlatıldı.

Ekipler, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. 

Kaynak: İHA