Barış Pınarı Harekatı: Tel Abyad terörden temizlendi

Barış Pınarı Harekatı'nda Tel Abyad ilçe merkezinin tamamı YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı. MSB, 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunun kontrolünün sağlandığını açıkladı. MSB, etkisiz hale getirilen terörist sayısını 525 olarak açıkladı.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla TSK tarafından Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan ve Suriye Milli Ordusu (SMO) askerlerince desteklenen Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

SMO askerleri, YPG/PKK'lı teröristlerle girilen şiddetli çatışmaların ardından Tel Abyad ilçe merkezinin tamamında kontrolü eline geçirdi. 

İlçe merkezinde kontrolün sağlanmasının ardından SMO askerleri, ilçenin Türkiye sınırındaki gümrük kapısına SMO bayraklarını göndere çekti. Bölgede yaşanan sevinç kameralara yansıdı. SMO askerleri, ilçe merkezinde arama tarama faaliyetlerine başladı. 

Barış Pınarı Harekatı: Tel Abyad terörden temizlendi - Resim : 1

Sınırın Türkiye tarafından ise bazı vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, SMO askerlerinin sevincine karşılık verdi.

Tel Abyad, harekatta Rasulayn'ın ardından ele geçirilen ikinci ilçe merkezi oldu.  9 Ekim'de başlayan harekatta şu ana kadar toplam , 1 belde ve 56 köy de YPG/PKK'dan kurtarıldı.  

525 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Başarıyla devam eden Barış Pınarı Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG’li terörist sayısı 525 oldu. " denildi.

Barış Pınarı Harekatı: Tel Abyad terörden temizlendi - Resim : 2

MSB: M-4 KARAYOLUNUN KONTROLÜ SAĞLANDI

Milli Savunma Bakanlığı , Barış Pınarı Harekatı'nda 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunun kontrolünün sağlandığını açıkladı.

Barış Pınarı Harekatı: Tel Abyad terörden temizlendi - Resim : 3

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda ''Barış Pınarı Harekatı'nda Barış Pınarı Harekâtı kapsamında başarıyla icra edilen operasyonlar neticesinde, 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunun kontrolü sağlandı'' denildi. 

TEL ABYAD'DA BİR YPG KARARGAHI ELE GEÇİRİLDİ

Barış Pınarı Harekatı: Tel Abyad terörden temizlendi - Resim : 4

Haber Global'in yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre Ayn İsa ve Kobani arasındaki otobana SMO Kontrol noktaları kurdu. Tel Abyad merkezde YPG'nin asayiş merkezi ele geçirildi.

Barış Pınarı Harekatı: Tel Abyad terörden temizlendi - Resim : 5

SMO mensuplarının Tel Abyad kırsalına geçtiği görüldü.

RASULAYN'DA KONTROL TAMAMEN SAĞLANDI

Terör hedeflerinin karadan ve havadan ateş altına alınmasının ardından gece saatlerinde TSK ve Suriye Milli Ordusu askerleri karadan giriş yaptı. TSK ve SMO unsurları karadan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Telabyad ve Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Rasulayn ilçelerini teröristlerden temizlemeye yönelik harekat kapsamında köyleri tek tek kurtardı. Sivillerin zarar görmemesi için hassasiyetle hareket eden birlikler, Rasulayn ilçe merkezine dün ulaşarak kontrolü sağladı.

Barış Pınarı Harekatı: Tel Abyad terörden temizlendi - Resim : 6

42 KÖY DAHA TERÖRDEN TEMİZLENDİ

Suriye-Türkiye sınırındaki Rasulayn ve Tel Abyad ilçesinde 42 köy harekat kapsamında teröristlerden kurtarıldı. 

Rasulayn ve Tel Abyad'da alınan köyler şunlar: Ziyade, Saide, Dadat, Dabaa, Ruveybe, Serd, Cendavi, İsavi, Diik Şarki, Abu Kabir, Huylan Şarkiye, Rakba, Muhysiniyye, Kuneytira, Zazua, Şakba, Tel Abdullah, Um Harmala, Kattar, Er Rasim, Turuydin, Rafah, El Gacir, Camus, Hüsnü Garbiyya, Hüsnü Şarkiyya, Hatun, Kayun, Ayşah, Bir Aflaah, Recan, Acla, Ebu Calut, Kulayah, Advaniyye, Samo, Şeria, Bir Şamoo, Mabruka, Deham, Raviye ve Tuveyne.

Sabah saatlerinde de Tel Abdyad'ın Suluk beldesi terörden kurtarılmıştı.

9 Ekim'de başlayan harekatta şu ana kadar toplam 1 ilçe merkezi, 1 belde ve 56 köy YPG/PKK'dan ele geçirilmiş oldu.

Barış Pınarı Harekatı: Tel Abyad terörden temizlendi - Resim : 7

OBÜSLERLE TERÖR HEDEFLERİ VURULUYOR

Yeni günün ilk saatlerinden itibaren Telabyad’da bulunan terör hedefleri sınır birlikleri tarafından obüslerle ateş altına alındı. İstihbarat birimleri, harekata katılan askerler ve insansız hava araçlarından elde edilen görüntülerle belirlenen terör hedefleri obüs ve tank atışları ile tam isabetle vuruluyor. Obüs atışları ile etkisiz hale getirilen terör hedeflerinin vurulmasının ardından yükselen dumanlar Türkiye sınırından da net şekilde görülüyor.

SINIRA SEVKİYATLAR SÜRÜYOR

Öte yandan sınır hattındaki Akçakale ve Ceylanpınar’a askeri sevkiyatta devam ediyor. Dün gece ve sabah saatlerinde de Türkiye’nin farklı birliklerinden çıkan zırhlı araç ve askeri personeller ile Suriye Milli Ordusu unsurları ve araçları konvoy halinde Şanlıurfa’ya geldi. Güvenlik önlemleri arasında ilerleyen konvoyda bulunan araç ve askeri personeller Suruç, Akçakale, Ceylanpınar ve Nusaybin’e yönlendirildi. Bu ilçelerde konuşlanan araç ve askerlerin harekat kapsamında sınırı geçerek karadan teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyona destek vereceği belirtildi.

Barış Pınarı Harekatı Tel Abyad