Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! Öldürülen terörist sayısı 228

'Barış Pınarı Harekatı' kapsamında TSK ve SMO birliklerinin Fırat'ın doğusundaki ilerleyişi de devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nın başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 228 olduğunu duyurdu.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek, bölge halkını terörden kurtarmak amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı ikinci gününde devam ediyor.

Askerlerin ilerleyişi sırasında Tel Abyad'da bulunan PKK/YPG'li teröristlerin Akçakale'deki sivil yerleşim alanlarını hedef almasının ardından sınırda konuşlu topçu birlikleri karşılık verdi. Savaş uçaklarının da destek verdiği müdahale sonrası belirlenen terör hedefleri, ateş altına alındı. Tel Abyad'ın her yerinden siyah dumanlar görüldü. Zaman zaman teröristlerin havan ve roketli saldırısı, topçu birliklerinin de Tel Abyad'daki terör hedeflerini tank, obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alması sürüyor. 

Sınıra yakın noktalardaki iş yerleri kapatılırken, polis ekipleri de sokaklarda sivilleri dolaşmamaları konusunda uyarıyor. Belediye hoparlörlerinden de sık sık yolların olası acil durumlar için açık tutulması, bölge sakinlerinin güvenli gördükleri barınak ve sığınaklara girmesi yönünde uyarı anonsları yapılıyor.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 228

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Barış Pınarı Harekatı kapsamında Rasulayn’daki bir sığınağa düzenlenen hava harekatında 19 PKK/PYD-YPG’li terörist etkisiz hale getirildi. Böylelikle harekâtın başından itibaren etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 228 oldu” denildi.

Paylaşımda, harekata katılan uçakların görüntülerine de yer verildi.

MSB: HEPSİ İMHA EDİLDİ

MSB'den gelen açıklamada, "Akçakale’de masum sivilleri katleden PKK/PYD-YPG’li teröristler ve mevzileri tespit edilerek ateş destek vasıtalarıyla imha edildi." denildi.

1'İ BEBEK 4 SİVİL ŞEHİT OLDU

'FIRAT KALKANI' BÖLGESİNDE BOMBALI SALDIRI

'Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından elindeki bölgeleri kaybetmeye başlayan terör örgütü PKK/PYD, Suriye içinde bombalı saldırı düzenledi. 'Fırat Kalkanı Harekatı' ile terör örgütlerinden arındırılan Halep'e bağlı El Bab kasabasında terör örgütü PKK/PYD mensuplarınca bomba yüklü motosiklet patlatıldı. İlçe merkezinde gerçekleştirilen saldırı, paniğe neden oldu. Saldırıda yaralan çok sayıda sivil, olay yerine sevk edilen polis araçlarıyla hastaneye götürüldü.

MSB: TERÖRİSTLERİN SALDIRISINDA SİVİLLER YARALANDI

Milli Savunma Bakanlığı, PKK/PYD-YPG'li teröristlerce düzenlenen havan ve roketli saldırıda masum sivillerin yaralandığını duyurdu. Bakanlığın Twitter hesabından İngilizce ve Türkçe yapılan açıklamada ''Hiçbir insani değere sahip olmayan eli kanlı PKK/PYD-YPG’li teröristlerin ülkemizdeki sivil yerleşim yerlerine yaptığı havan/roket saldırılarında masum sivil vatandaşlarımız yaralandı'' ifadelerine yer verildi.

Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! Öldürülen terörist sayısı 228 - Resim : 1

11  KÖY TERÖRDEN ARINDIRILDI

TSK'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad'daki  El Yabse, Tel Fander, Tabatin, Dedat, Meşref, Bir Aşık,  Berzan, Cüdeyde, Gısas ve Hamidi köyleri teröristlerden temizlendi. SMO güçleri, Tel Abyad ilçesinin batısındaki söz konusu iki köyde güvenlik tedbirleri alıyor. Rasulayn'daki Kişto köyü de terörden arındırıldı. 

Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! Öldürülen terörist sayısı 228 - Resim : 2

BAKAN AKAR: ASKERLERİN MORALİ ÇOK YÜKSEK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün başlayan harekatın ardından ilk kez kameraların karşısında konuştu.  Harekatın büyük bir başarıyla sürdüğünü aktaran Akar, "Mehmetçik, kahramanlık destanı yazarak görevini yerine getirmeye devam ediyor. Mehmetçik'in morali çok yüksek. Sadece Mehmetçik'in değil, herkesin" dedi.

MSB'DEN 'HEDEF TESPİTİ' PAYLAŞIMI

Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Barış Pınarı Harekatı'nda ateş altına alınan hedeflerin uydu/hava fotoğrafları, insansız hava araçları ve istihbarat bilgileri doğrultusunda hassasiyetle tespit edildiği bildirildi. "MSB", "TSK" ve "Barış Pınarı Harekatı" etiketleriyle yapılan paylaşımda insansız hava aracıyla çekilen fotoğraf da yer aldı. 

Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! Öldürülen terörist sayısı 228 - Resim : 3

SURİYE MİLLİ ORDUSU FIRAT'IN DOĞUSUNA GİRDİ

Muhalif savaşçılardan oluşan Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek amacıyla Fırat nehrinin doğusundaki topraklara girdi.

TEL ABYAD'DAKİ TERÖR HEDEFLERİ VURULUYOR

Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'daki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine obüs atışları yapılıyor. Zaman zaman yoğunlaşan atışlar sonrası bölgeden dumanların yükseldiği gözleniyor. Türk Silahlı Kuvvetlerince obüs atışları aralıklarla sürdürülüyor.

Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! Öldürülen terörist sayısı 228 - Resim : 4

MSB: SADECE TERÖRİSTLER HEDEF ALINIYOR

MSB'den yapılan açıklamada, ''Barış Pınarı Harekâtı’nın planlama ve icrasında sadece PKK/PYD-YPG ve DEAŞ’lı teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınıyor'' denildi. 

SURİYE MİLLİ ORDUSU MENSUPLARINI TAŞIYAN KONVOY AKÇAKALE'DE

Harekat çerçevesinde, Şanlıurfa'dan yola çıkan ve Suriye Milli Ordusu mensuplarını taşıyan 20 zırhlı araç, güvenlik önlemleri altında Akçakale'ye ulaştı. Araçlar, daha sonra ilçedeki askeri birliğe giriş yaptı.

Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! Öldürülen terörist sayısı 228 - Resim : 5

SINIRDA ASKERİ HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

Harekat kapsamında Akçakale'de bulunan zırhlı askeri araçlar, sınır hattında sürekli hareket halinde bulunuyor. Bu arada, zırhlı araçlardan oluşan bir konvoy da Suriye sınırında konuşlu bulunduğu yerden hareket ederek, farklı bir noktaya intikal etti. 

MSB: BELİRLENEN HEDEFLER ELE GEÇİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, harekata ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı:  Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca havadan ve karadan başarıyla sürdürüldü. Belirlenen hedefler ele geçirildi. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor.

POMPEO: TÜRKİYE'NİN MEŞRU GÜVENLİK KAYGISI VAR!

KARARGAH'TA YOĞUN MESAİ

Barış Pınarı Harekatı'nı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi’nden sevk ve idare eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, sabahın ilk ışıklarına kadar Karargah'taki çalışmalarını sürdürdü. Bölgeden gelen anlık görüntüler üzerinden harekatı anbean takip eden Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile talimatlar verdi.

Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! Öldürülen terörist sayısı 228 - Resim : 6

TABATİN VE AL-MUSHRİFAH KÖYLERİ ELE GEÇİRİLDİ

TSK, Resulayn'ın batısındaki Tel Halef köyüne yakın sınır duvarının bir kısmını kaldırarak bölgeye giriş yaptı. Tel Abyad'ın doğusundaki Tabatin ve Al-Mushrifah köylerini ele geçirdi. Tel Abyad ve çevresinde bulunan terör mevzilerine yönelik devam eden operasyonlar sonucu Tel Abyad -Sülük kasabası yolu kesildi.

HEDEFLER YENİDEN ATEŞ ALTINDA

Türk Silahlı Kuvvetleri, havanın aydınlanmasıyla birlikte harekat kapsamında terör hedeflerini obüs ve tanklarla yeniden ateş altına aldı. Hedefler vurulmaya devam ediyor.

ERDOĞAN: KÜRTLERLE SORUNUMUZ YOK, SORUNUMUZ TERÖRLE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ile ilgili mesajları konusunda ilk kez konuşanErdoğan, "Üzerindeki siyasi baskıları hafifletmek için bu mesajları veriyor" dedi. Cumhurbaşkanı, Barış Pınarı Harekatı'nın amacının terör örgütüyle mücadele olduğuna dikkat çekerek, “Kürtlerle sorunumuz yok” dedi. Türkiye'nin Suriye'deki tutuklu DAEŞ'ilerin durumuyla ilgili ABD ile çalışmaya başladığını açıkladı.

“Suriye‘de rejimle ilişkilerimizi Rusya üzerinden sürdürüyoruz” diyen Erdoğan. “Suriye’nin hak ve menefaatleri için, Suriye halkı için adımlar atıyoruz. Atılan adımların hepsi buna yöneliktir. Suriye halkının bizim karşımızda olması söz konusu değil. Suriye’de aşiretler bir an önce gelmemizi istiyor, aşiretlerin çok ciddi desteği var” ifadelerini kullandı.

TEL ABYAD'DA SESSİZLİK HAKİM

KARA HAREKATI BAŞLADI

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında kara harekatı başladı. Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Güler ve komutanlarla Barış Pınarı Harekatını Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezinden sevk, idare ediyor . Milli Savunma Bakanlığından (MSB), Türk Silahlı Kuvvetlerinin  Barış Pınarı Harekatı kapsamında şu ana kadar terör örgütüne ait 181 hedefi ateş altına aldığı bildirildi. 

Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! Öldürülen terörist sayısı 228 - Resim : 7

MSB'nin Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamada bulunuldu. Açıklamada, "TSK, Barış Pınarı Harekatı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı" ifadesi kullanıldı. 

DESTEK VEREN VE VERMEYEN ÜLKELER

KOMANDOLAR İLERLİYOR

MSB, Barış Pınarı Harekatı'na katılan komandoların Fırat'ın doğusunda ilerlemeye devam ettiği bildirildi. 

Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! Öldürülen terörist sayısı 228 - Resim : 8

MSB'nin Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamada bulunuldu.  Açıklamada, "Barış Pınarı Harekatı'na katılan kahraman komandolarımız, Fırat'ın doğusunda ilerlemeye devam ediyor." ifadesi kullanıldı. Söz konusu paylaşımda, komandoların arazide ateş açarak ilerlediğine ilişkin gece görüş kamerası ile kaydedilmiş bir görüntü de yer aldı.

Milli Savunma Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı