Barış Pınarı Harekatı'nda dördüncü gün: 459 terörist etkisiz hale getirildi

Fırat'ın doğusuna başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda dördüncü günde etkisiz hale getirilen toplam terör örgütü üyesi sayısı 459'a ulaştı. Terör örgütü ise sivilleri hedef almaya devam ediyor

9 Eylül 2019'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Tel Abyad ve Resulayn üzerine bölgedeki terör koridorunu temizlemek, bölge halkını terörden kurtarmak amacıyla BM Sözleşmesi'nin 51'inci maddesine dayanarak başlattığı, Suriye Milli Ordusu'nun da katılımıyla hızla ilerleyen Barış Pınarı Harekatı'nın 4'üncü gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 459a ulaştı.

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısının 459 olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Fırat'ın doğusunda icra edilen Barış Pınarı Harekatı gece boyunca başarıyla sürdürüldü. Terör örgütü PKK/PYD-YPG mevzileri etkili şekilde karadan ve havadan vuruldu. Etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 459'a ulaştı." ifadelerine yer verildi.

KOMANDOLAR RESULAYN'DA 

Milli Savunma Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin fotoğraflar paylaştı.

Barış Pınarı Harekatı'nda dördüncü gün: 459 terörist etkisiz hale getirildi - Resim : 1

Barış Pınarı Harekatı'nda dördüncü gün: 459 terörist etkisiz hale getirildi - Resim : 2

SURİYE MİLLİ ORDUSU RESULAYN'A BÖYLE GİRDİ!

RESULAYN'IN DOĞUSUNDA ÇATIŞMALAR

TSK ve Suriye Milli Ordusu, Resulayn şehir merkezine girerken çatışmaların Resulayn şehir merkezinin doğusunda yoğunlaştığı öğrenildi. Suriye Milli Ordusu ile PKK/PYD-YPG'li teröristler arasında gerçekleşen sokak çatışmaları da böyle görüntülendi.

RASULAYN'IN DOĞUSUNDAKİ SANAYİ BÖLGESİ ELE GEÇİRİLDİ

Rasulayn'ın doğusunda bulunan sanayi bölgesinin ise ele geçirildi öğrenildi. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: RESULAYN MERKEZİ KONTROL ALTINDA

Milli Savunma Bakanlığı, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı kapsamında devam eden başarılı operasyonlar neticesinde Fırat'ın doğusundaki Rasulayn meskun mahali kontrol altına alındı." bilgisini verdi.

İŞTE STRATEJİK M-4 KARAYOLUNUN ELE GEÇİRİLDİĞİ ANLAR!

SURİYE MİLLİ ORDUSU STRATEJİK NOKTAYA ULAŞTI

Diğer yandan TSK ve Milli Suriye Ordusu, terör örgütünün kontrolünde bulunan köyleri birer birer ele geçiriyor. Son yapılan açıklamaya göre terörden arındırılan köy sayısı 13'ü buldu.

Barış Pınarı Harekatı'nda, Suriye Milli Ordusu askerleri Münbiç'ten Kamışlı'ya uzanan stratejik M4 kara yoluna ulaştı.

M-4 KARAYOLU KONTROL ALTINDA - İŞTE DEVRİYE ANLARI

GAZETECİLERE UZUN NAMLULU SİLAHLARLA SALDIRILAR

PKK/PYD-YPG'li teröristlerin harekata karşı sivilleri hedef alarak gerçekleştirdiği saldırılarda şu ana kadar 10 sivil hayatını kaybederken, dün hareketi takip eden basın mensuplarının bulunduğu binaları hedef almaları da harekatın ilk dört gününde dikkat çeken bir diğer ayrıntı oldu. Terör örgütünün işgal altında tuttuğu mevzilerden Mardin'in Nusaybin ilçesinde gazetecilerin bulunduğu binaya birbiri ardına gerçekleştirilen uzun namlulu silahlı saldırıda, Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri Ömer Yasin Ergin ve Ahmet Kaplan, sıçrayan cam kırıkları nedeniyle hafif yaralanmıştı. Haber Global muhabirlerinin de bulunduğu binaya saldırılarda keskin nişancı kullanılması da dikkat çekti.

Bugün Akçakale'de de tekrar gazeteciler hedef alındı. Gazetecilerin kaldığı kent merkezindeki otelin bulunduğu sokağa Tel Abyad tarafından havan mermili saldırılar gerçekleştirildi.

İŞTE GAZETECİLERE SALDIRI SIRASINDA CANLI YAYINDAN GÖRÜNTÜLER

Barış Pınarı Harekatı'nda dördüncü gün: 459 terörist etkisiz hale getirildi - Resim : 3

FAHRETTİN ALTUN: TERÖR ÖRGÜTÜ GAZETECİLERE SALDIRARAK GERÇEKLERİ GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Terör örgütü PKK/PYD-YPG, Barış Pınarı Harekatı'nı takip eden gazetecilere saldırılar düzenleyerek gerçekleri gizlemeye çalışmaktadır. Sınırlarımızın terörden temizlenmesiyle hem basın mensupları hem de Suriye halkı rahat bir nefes alacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Barış Pınarı Harekatı'nı Türkiye-Suriye sınırı yakınlarında takip eden basın mensuplarını hedef alan terör örgütü saldırılarına ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Terör örgütü PKK/PYD-YPG'nin, harekatı takip eden gazetecilere saldırılar düzenleyerek gerçekleri gizlemeye çalıştığına işaret eden Altun, "Sınırlarımızın terörden temizlenmesiyle hem basın mensupları hem de Suriye halkı rahat bir nefes alacaktır." ifadesini kullandı. 

PKK/PYD-YPG terör örgütünün keskin nişancı saldırılarıyla, halkın haber alma hakkına ve hedef aldıkları insanların yaşam hakkına saygı göstermediğini açıkça ortaya koyduğunu vurgulayan Altun, şöyle devam etti: 

"Şu anda Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan muhabirlerin de işlerini serbest şekilde yapabildiğine inanmak mümkün değildir. Aynı şey, yıllardır bu terör örgütünün demir yumruğu altında yaşayan sivil halk için de geçerlidir. 

Bu saldırılarda yaralanan gazeteci arkadaşlarımızın tedavileri gerçekleştirilmektedir. Kendileriyle bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek acil şifalar dileklerimi ilettim. Bu saldırıları en sert biçimde kınıyor, uluslararası toplumu da bu saldırıları kınamaya davet ediyoruz. Terör örgütünün ülkemize tehdit oluşturmadığını, birtakım evrensel değerleri savunduğunu iddia edenlerin yaşananlardan ders alacağını umuyoruz." 

Altun, sınır hattında görev yapan basın mensuplarına yönelik uyarı metni yayımlanacağını ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Sınır hattımızda görev yapan tüm basın mensuplarının canları bizlere emanettir. Gazetecilere yönelik son saldırılar ışığında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak bölgede çalışan basın mensupları için bir uyarı metni yayımlayacağız. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Ulusal Ordusu, teröristleri sınırlarımızdan uzaklaştırana kadar tüm basın mensuplarının yapılan uyarılara uymasını istirham ediyorum. 

Teröristler, basın mensuplarına yönelik saldırılarında belirli kuruluşları hedef almamakta, medyanın tamamına gözdağı vermek ve sınır hattında bir korku iklimi oluşturmak amacıyla gazetecilere ateş açmaktadır." 

Öte yandan İletişim Başkanlığınca, harekatı, takip etmek üzere bölgede görev yapan basın mensuplarının terör örgütü PKK/PYD-YPG'nin kasıtlı saldırılarından korunması için uyarı metni yayımlandı. 

Uyarı metninde şunlar kaydedildi: 

"Herkesin can güvenliği öncelik olmalı, haber yapmak her zaman ikinci planda olmalı. Çelik yelek ve kask olmadan sahada görev yapılmamalı. Can güvenliği açısından açık hedef olunacak noktalardan uzak durulmalı. Resmi yetkililerin yönlendirmelerine harfiyen uygulanmalı. Terör örgütünün bebek, çocuk, kadın demeden herkese saldırması göz önünde bulundurulduğunda basın mensuplarının da birer hedef olduğu akıllardan çıkmamalı. Yayınlar kısa periyotlar halinde yapılmalı, hedef olma riski taşıyan uzun süren yayınlar tercih edilmemeli. 

Hava karardıktan sonra yapılan yayınlarda spot kullanılmamalı, mümkünse sadece telefon bağlantısıyla (görüntüsüz) yayın yapılmalı. Askeri kamuflaj ya da üniforma benzeri giysiler giyilmemeli. Balkon, çatı, tepe vs. gibi yüksek yerlerden mümkünse yayın yapılmamalı. Konumların tam olarak belli olacağı bilgileri detaylı şekilde paylaşmaktan, dile getirmekten kaçınılmalı. Terör örgütü PKK/YPG için, bölgede görev yapan basın mensupları güvenlik güçleri kadar tehdit gördükleri bir meslek grubu. Çünkü terör örgütünün yaptıklarını, eylemlerini, saldırılarını dünyaya ve Türkiye'ye onlar duyuruyor."

PÖH'LER HAZIR BEKLİYOR

Barış Pınarı Harekatı'nda terörden arındırılması hedeflenen Telabyad ve Resulayn için ilerleyiş devam ederken, ilçe merkezlerine yönelik operasyonun başlamasıyla Polis Özel Harekat unsurları da sınırı geçerek harekata dahil olacak. Halen sınır hattında hazır bekleyen PÖH'lerin Telabyad ve Resulayn'a yönelik harekatta askerler ile birlikte meskun mahal operasyonuna katılacaklar. PÖH ve JÖH'lerin meskun mahal operasyonunu birlikte gerçekleştirerek iki kenti teröristlerden arındıracak.

TERÖRİSTLER KAÇIŞINI SÜRDÜRÜYOR

Türk askerlerinin Suriye Milli Ordusu unsurları ile ilerleyişini sürdürdüğü Fırat'ın doğusunda paniğe kapılan birçok terörist ise kaçmayı sürdürüyor. Terörden arındırılan bazı köylerde teröristlerin silahlarını bırakarak kaçtığı tespit edilirken, Telabyad ve Resulayn ilçe merkezindeki PKK/YPG unsurlarının da sivil kıyafetlere bürünerek iç kesimlere gittikleri belirtildi. Örgütün sözde yöneticilerinin ise kaçışları engellemek için teröristleri aileleri ile tehdit ettiği, bazılarını da infaz ederek baskı oluşturmaya çalıştığı belirtildi.

HEDEFLER VURULMAYA DEVAM EDİLİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sınır hattında konuşlu birlikler, terör hedeflerini harekatın dördüncü gününde de ateş altına almaya devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren Rasulayn ve Telabyad ilçe merkezi ile kırsalındaki terör hedeflerinin ateş altına alınmasına devam ediliyor. Topçu birlikleri tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlar tarafından tam isabetle vurulan terör hedeflerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

SINIRA SEVKİYAT DEVAM EDİYOR

Harekat kapsamında sınır hattına TSK ve MSO'nun asker ve zırhlı araç sevkiyatı da devam ediyor. Suriye'den yola çıkan Suriye Milli Ordusu askerleri ve araçlarının yanı sıra Türkiye'nin çeşitli birliklerinden gönderilen obüs ve zırhlı araçlar Fırat'ın doğusundaki sınır hattına gelmeye devam ediyor. Güvenlik önlemleri arasında Akçakale, Suruç, Ceylanpınar ve Nusaybin'e gönderilen zırhlı araç ve askeri personeller sınır hattında ve Suriye'deki kara harekatında görev alacakları belirtildi.

SINIRDA TEYAKKUZ HALİ SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri de harekatın ardından sınır hattında önlemlerini sürdürüyor. Zırhlı araçlarla sınır hattında teyakkuz halini sürdüren TSK, sürekli devriye yaparak teröristlerin olası sızma ve saldırılarını da engelliyor. Sınır hattındaki yerleşim alanlarında da polis ve askerler, sınır hattına yaklaştırmadıkları vatandaşları teröristlerin saldırılarına karşı dışarı çıkmamaları konusunda uyarmayı sürdürüyor.

KALIN: ZAFER BİZİM OLACAK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Şantajlar ve tehditler Türkiye'yi haklı davasından asla vazgeçiremeyecektir. Bölgede birçok oyunu aynı anda bozan Barış Pınarı Harekatı, milletimizin desteğiyle ve kararlılıkla devam edecek ve inşallah zafer bizim olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kalın, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

Türkiye'nin mücadelesinin sivillere veya Kürtlere değil, terör örgütlerine karşı olduğunu vurgulayan Kalın, şunları kaydetti: 

"Türkiye'yi sözde uyaran, kınayan ve yaptırımlarla tehdit edenlere hatırlatırız; koalisyonun operasyonlarında Rakka'da tahminen 1600 ile 3 bin 800, Musul'da 9 bin ile 11 bin arasında sivil öldürüldü. Şantajlar ve tehditler, Türkiye'yi haklı davasından asla vazgeçiremeyecektir. Bölgede birçok oyunu aynı anda bozan Barış Pınarı Harekatı, milletimizin desteğiyle ve kararlılıkla devam edecek ve inşallah zafer bizim olacaktır."

Barış Pınarı Harekatı