Barış Pınarı Harekatı 6. gününde!

Barış Pınarı Harekatı'nda Tel Abyad ve Resulayn'da kontrolün sağlanmasının ardından SMO, Menbiç için operasyonun başladığını açıkladı. Harekatın 6 gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 560'a ulaştı.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda YPG/PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı gününde devam ediyor. 

Harekat kapsamında Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, YPG/PKK'lı teröristlerle girilen şiddetli çatışmaların ardından Tel Abyad ilçe merkezinin tamamında kontrolü eline geçirdi. SMO askerleri, ilçe merkezinde arama tarama faaliyetlerine başladı.

Tel Abyad ve Resulayn ilçe merkezleri ile Suluk beldesi ve 62 köy terör örgütünden kurtarıldı.

Saat: 19.28

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 560'A ULAŞTI

Bakanlık'tan yapılan açıklamada "Fırat’ın doğusunda başarıyla devam eden Barış Pınarı Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG’li terörist sayısı 560 oldu." denildi                                                                                                                                                                                                            

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR RUS MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ 

Milli Savunma Bakanı Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Şoygu ile telefonda görüştü. Görüşmede iki bakan başta Suriye olmak üzere savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulundu.


SAAT: 18.10 HABER GLOBAL YAYIN YÖNETMENİ ALİŞER DELEK SINIR HATTINDAKİ İZLENİMLERİNİ AKTARDI


SAAT 17.38 MENBİÇ'E 3 KOLDAN İLERLENİYOR

Barış Pınarı Harekatı 6. gününde! - Resim : 1

SAAT 17.20 SURİYE MİLLİ ORDUSU MENBİÇ'TE İLK KÖYÜ ELE GEÇİRDİ

Suriye Milli Ordusu Menbiç'in kuzeyindeki Yaşlı köyünü ele geçirdi.

SAAT 16.25 SURİYE MİLLİ ORDUSU: MENBİÇ İÇİN OPERASYONA BAŞLADIK

Suriye Milli Ordusu, operasyon talimatının gelmesinin ardından Menbiç için operasyonun başladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Azerbaycan'a hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, "Münbiç konusunda kararımızı uygulama aşamasındayız" demişti.


SAAT 15.50 SMO ASKERLERİNİN KİLİS'TEN ŞANLIURFA’YA GEÇİŞİ SÜRÜYOR

Suriye’nin Azez ile Çobanbey ilçesinden yola çıkan SMO Özel Kuvvetler askerleri, Kilis ve Elbeyli ilçesi üzerinden otobüsler ile Barış Pınarı Harekatı'na katılmak üzere Şanlıurfa sınırına hareket etti. Askerlerin kullanacağı mühimmat ve araçlar ise TIR'lar ile Şanlıurfa’ya gönderildi.

Barış Pınarı Harekatı 6. gününde! - Resim : 2

SAAT: 14.17

TRUMP: NATO ÜYESİ TÜRKİYE İLE SAVAŞACAĞIMIZI DÜŞÜNENLER VAR MI?

ABD Başkanı Donald Trump'tan yeni açıklama geldi. Trump, "NATO üyesi Türkiye ile savaşacağımızı düşünenler var mı?" dedi. ABD Başkanı ayrıca Türkiye'ye yaptırımlar yolda ifadelerini kullandı. İşte Trump'ın son açıklaması: "200 yıldır birbiriyle savaşan insanlar arasında bir başka savaşa girmeyeceğiz. Avrupa'nın kendi DEAŞ'lı mahkumlarını almak için bir şansı vardı ama maliyet istemeyip, 'bırakalım ABD ödesin' dediler. Kürtler bizi savaşa sürüklemek için DEAŞ'lı mahkumları serbest bırakmış olabilir. Türkiye ya da Avrupa ülkeleri kolaylıkla yakalayabilir, ama oldukça hızlı hareket etmeliler. Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor! İnsanlar gerçekten bizim NATO üyesi Türkiye ile savaşa gireceğimizi mi düşünüyor? Asla bitmeyecek savaşlar sona erecek!

SAAT: 13.54

BAKAN AKAR: DEAŞ HAPİSHANESİNİN BOŞALTILDIĞINI GÖRDÜK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yaşanan son dakika gelişmelerini paylaştı. "Tel Abyad ve Rasulayn kontrol altında. Bölgenin kontrolü ile ilgili çalışmalar devam ediyor" diyen Akar, "DEAŞ hapishanesinin YPG'liler tarafından boşaltıldığını oradaki DEAŞ'lıların kaçırıldığını gördük. Mücadelemiz, sadece YPG ile değil DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle. Bizim için tek hedef teröristler" ifadesini kullandı.

Barış Pınarı Harekatı 6. gününde! - Resim : 3

SAAT: 12.01

TSK VE SMO MÜNBİÇ YOLUNDA

Tel Abyad ve Resulayn’da kontrolün sağlanmasının ardından, bordo bereliler ve komandolar Münbiç’e takviye güç olarak ilerliyor.

Cerablus’un meskun mahallinden harekete geçen TSK birlikleri tank, obüs ve kirpilerle ilerleyişini sürdürürken, SMO güçleri de Cerablus’tan Münbiç sınırına doğru konuşlandı.

Bölgenin terör örgütü PYD/YPG/PKK tarafından tuzaklanmış olması ihtimali nedeniyle askerler, özel eğitimli köpekler ve cihazlarla mayın ve bomba taraması yaparak, çok dikkatli bir şekilde ilerleyişini sürdürdü. TSK birlikleri, ara ara da havanlarla terör hedeflerini ateş altına aldı.


TSK ve SMO birliklerinin Münbiç ilçe merkezine doğru ilerleyişi böyle görüntülendi.

SAAT: 11.55

DEV SMO BAYRAĞI TEL ABYAD MERKEZİNE ASILDI

Terörden kurtarılan Tel Abyad ilçe merkezine Suriye Milli Ordusu bayrağı çekildi.


SAAT: 10.50

TERÖRİSTLERE MÜHİMMAT İKMALİ YAPAN KAMYONET BÖYLE VURULDU

Barış Pınarı Harekatı 6. gününde! - Resim : 4

Milli Savunma Bakanlığı, sivil yerleşim yerlerini hedef alan PKK/PYD-YPG'li teröristlere ait mühimmat ikmali yapan kamyonetin imha edilmesine ilişkin görüntüleri paylaştı.

SAAT 08.30

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 550 OLDU

Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen PKK/PYD-YPG'li terörist sayısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Erdoğan, "Saat 08.30 itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı 550'ye ulaştı" dedi. 

Barış Pınarı Harekatı 6. gününde! - Resim : 5

Harita: Haber Global

HAREKAT GENİŞLEYECEK

TSK ve SMO birliklerinin Telabyad’ın doğu ve batısına ilerleyişi devam ediyor. Genişleyerek devam eden harekatta yeni hedefin Tel Abyad’ın doğusundaki Ayn El Arap ve Menbiç olduğu belirtiliyor. Dün geceden itibaren SMO askerleri zırhlı araçlarla Menbiç etrafını kuşatmaya başladı. SMO unsurlarının yıllardır teröristlerin işgalindeki Menbiç’i de özgürleştirmeyi böylelikle terör örgünün Fırat Nehri batısında tamamen bitirmeyi hedeflendiği kaydedildi. 

Barış Pınarı Harekatı 6. gününde! - Resim : 6

AYN EL ARAB'IN GÜNEYİNDEKİ ABD'YE AİT GÖZETLEME NOKTASI BOŞALTILDI

Suriye'de Ayn el Arab'ın (Kobani) güneyindeki ABD'ye ait gözetleme noktası boşaltıldı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ABD, Aynularab'ın güneyindeki gözetleme noktasını dün saat 15.00'ten itibaren boşalttı.

Barış Pınarı Harekatı 6. gününde! - Resim : 7

M4 KARAYOLUNUN KONTROLÜ SAĞLANDI

Milli Savunma Bakanlığı, harekatta 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunun kontrolünün sağlandığını duyurdu.

2 İLÇE MERKEZİ İLE 62 KÖY TERÖRDEN ARINDIRILDI

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Telabyad ve Resulayn ilçe merkezleri ile Suluk beldesi ve 62 köy terör örgütü PKK/YPG işgalinden kurtarıldı. Özelikle dün öğle saatlerinde doğu ve batısından giriş yapılan Akçakale’nin karşısındaki Telabyad, kısa sürede terör örgütlerinden arındırılarak özgürleştirildi. Teröristlerin büyük bölümünün kaçtığı, kalanların ise etkisiz hale getirildiği Telabyad’da siviller işgalci PKK/YPG’den kurtulmanın sevincini yaşadı. Telabyad’ın özgürlüğüne kavuşmasının ardından Akçakale’de de Türk ve Suriyeliler kutlama yaptı. Yıllardır işgal altındaki Telbayad’ın Türkiye’ye açılan sınır kapısı olan Telabyad Gümrük Kapısı'nda asılı terör örgütünün bez parçaları da indirilerek yerine Suriye Milli Ordusu bayrağı çekildi.

MESKUN MAHAL OPERASYONU BAŞLADI

Yerli ve milli üretim silah ve mühimmatların kullanıldığı harekat kapsamında teröristlerden arındırılan Telabyad’da kimsenin zarar görmemesi için meskun mahal operasyonuna da başlandı. Tespit edilen sığınak ve tünellerin imha edildiği Telabyad’da tüm ev ve sokaklar da tek tek tuzaklanmış patlayıcıya karşı kontrol ediliyor. TSK ile SMO unsurlarının meskun mahale yönelik operasyonlarını sürdürdüğü Telabyad’ın birkaç gün içerisinde tamamen güvenli hale getirildiğinin ilan edileceği belirtildi. Bu arada olası saldırı ve sızma girişimine karşın Telabyad’ın doğu, batı ve güneyinde de güvenlik güçlerinin her türlü önlemi aldığı belirtildi. Öte yandan Telabyad’ın güneyindeki bazı noktalarda tespit edilen teröristler ve mevzilerinin sınır birlikleri tarafından ateş altına alınmasına devam ediliyor.

SINIRA SEVKİYAT DEVAM EDİYOR 

Askeri hareketliliğin devam ettiği Suriye sınırına TSK ve SMO asker ve araçlarının sevkiyatı da devam ediyor. Sabah saatlerinde de Şanlıurfa yönünden gelen TSK’ya ait zırhlı araçlar ile SMO’nun araç ve askerleri Telabyad ve Resulayn hattına yönlendirildi. Sınır hattına ulaşan TSK ve SMO unsurlarının Suriye tarafına geçiş yaparak Telabyad ve Resulayn bölgesinde devam eden operasyona katılacağı belirtildi.

Barış Pınarı Harekatı Suriye Tel Abyad