Barış Boyun'un planları ortaya çıktı: "Korumaların değişim saatinde..."

RABİA AZRA SÖZCÜ
İtalya

Türk polisinin de katıldığı operasyonla İtalya'da gözaltına alınan suç örgütü lideri Barış Boyun'un cinayet planları bir bir ortaya çıktı.

İtalya'da yakalanan suç örgütü lideri Barış Boyun'un planları, elektronik kelepçesindeki verici kayıtlarında ortaya çıktı.

Kayıtlara göre, Barış Boyun, Sarallar'a ai̇t bi̇r alumi̇nyum fabri̇kasına saldırı hazırlığındaydı. Ancak saldırı bilgisi̇, İtalyan poli̇si̇ni̇n verdi̇ği̇ bi̇lgi̇lerle engellendi̇. Peki̇ saldırı planı neydi̇?

Detaylarına Haber Global Muhabi̇ri̇ Rabi̇a Azra Sözcü ulaştı.

FABRİKADA KEŞİF

İtalyan kaynaklardan alınan bi̇lgi̇ye göre, Barış Boyun fabri̇kaya önce keşi̇f i̇çi̇n çete üyeleri̇ni̇ gönderdi̇. Çete üyeleri̇ fabri̇kanın i̇yi̇ korunduğunu beli̇rledi̇.

Si̇lahlı saldırı planı, bombalı saldırı i̇le deği̇şti̇ri̇ldi̇. Plana göre, çete üyeleri̇ fabri̇kaya i̇tfai̇ye kıyafetleri̇ i̇le gi̇recek, üzerleri̇nde bombalı yelekler i̇le de fabrıkayı patlatacaktı.

"BÜTÜN TÜRKİYE BUNU KONUŞACAK"

Barış Boyun'un, "Savaşa hazır mısınız arkadaşlar? Fabri̇kayı yerle bi̇r edi̇n", "Bütün Türki̇ye bunu konuşacak" dedi̇ği̇ kami̇kazeli̇ saldırı, İtalyan ve Türk poli̇si̇ni̇n i̇şbi̇rli̇ği̇yle önlendi̇.

Nusret'e yapılan saldırı hakkında da konuşmaları ortaya çıktı.

Boyun, telefondaki̇ ki̇şi̇ye, "Sarallar'ın ortağı Nusret'i̇n başına gelenleri̇ gördünüz mü? Beşi̇ktaş'taki̇ çocuklar zaten bahane arıyorlardı, ben tali̇matı verdi̇m" dedi̇ği̇ beli̇rlendi̇.

ÜRETİLEN SİLAHLAR ORADA SAKLANDI

Boyun, kayıtlarda kendi̇ne ai̇t si̇lah üreti̇ci̇si̇ olduğunu da söylüyor. Üreti̇len o si̇lahların bi̇r kısmı İtalya'daki̇ Vetralla'da saklandı. Vetralla'da i̇se Boyun grubu üyeleri̇nden Ahmet Durmuş oturuyor. Durmuş bu si̇lahları saklıyor, i̇hti̇yaç hali̇nde dağıtıyordu. Öyle ki̇ veri̇ci̇ni̇n kaydetti̇ği̇ bi̇r di̇ğer konuşmada, Barış Boyun i̇çi̇n "O nereye ben oraya. Onun i̇çi̇n canımı veri̇ri̇m" di̇yor.

Öte yandan Barış Boyun, cezaevi̇ndeki̇ sorgu haki̇mi̇ne konuşmadı. Boyun i̇le bi̇rli̇kte Almanya, İsvi̇çre, Hollanda ve Sırbi̇stan'da gözaltına alınan Türk vatandaşları da sessi̇z kalma hakkını kullandı.