Barınaktan yeni sahiplenilen köpeğin sahibine yaptıkları herkesi ağlattı: 'Elini bir an bile bırakmadı'

İstanbul / haberglobal.com.tr
Viral videolar Köpek videoları Gündem haberleri

Barınaktan yeni sahiplenilen köpek yeni sahibinin elini bir an olsun bırakmıyor. Görüntüler herkesin yüreğine dokunuyor.

Barınaktan yeni sahiplenilen köpeği arabasına alıp yeni evlerine götüren adamın kaydettiği bu görüntüler izlenme rekorları kırdı.

Sahibinin ellerini bir an olsun bırakmayan köpeğin korkusu ve duygusal bakışları izleyenleri ağlattı.

İşte o anlar...

KÖPEKLER HAKKINDA İLGİNÇ ŞEYLER

Köpeklerin renk görme yetenekleri insanlardan farklıdır. İnsanlar görmekte oldukları renkleri genellikle kırmızı, yeşil, mavi ve sarı olarak algılarlar, ancak köpekler sadece mavi ve sarı renk tonlarını ayırt edebilirler.

Köpeklerin burunları, insanlarınkinden çok daha hassas ve gelişmiştir. Bir köpek, binlerce farklı koku arasında ayrım yapabilir ve koku alma yetenekleri, iz sürme veya kurtarma operasyonlarında yardımcı olmalarını sağlar.

Farklı ırklar, boyutlar ve özelliklere sahip birçok köpek türü vardır. Amerikan Kennel Club'a (AKC) göre, 2021 itibariyle 197 farklı köpek ırkı resmi olarak tanınmıştır.

Köpekler, insanların duygusal durumlarını anlamada oldukça başarılıdır. Sahiplerinin mutsuz veya stresli olduğunu algılayabilirler ve bu durumda sahiplerine destek olabilirler.

Yetişkin bir köpek genellikle günde 12-14 saat arasında uyur. Bazı ırklar, özellikle büyük ırklar, daha fazla uyuma eğilimindedir.

Köpekler, birçok farklı görevde insanlara yardımcı olabilir. Köpekler çobanlık yapabilir, arama-kurtarma operasyonlarında görev alabilir, engellilere yardım edebilir ve hatta terapi hayvanları olarak kullanılabilir.

Dünyanın en küçük köpeği Chihuahua ırkından gelmektedir. En büyük köpek ise İrish Wolfhound ırkından gelmektedir.

Köpekler, sahiplerine karşı büyük bir sadakat gösterir ve genellikle sahiplerinin duygusal ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde tepki verirler.

Köpekler, insanlar için uzun bir süredir değerli arkadaşlar, çalışma ortakları ve evcil hayvanlar olmuşlardır. Onların benzersiz özellikleri ve sevimli davranışları, insanların hayatlarına olumlu bir etki yapmaktadır.