Bankalar Birliği uyardı, uzmanı sebep ve neticeleriyle birlikte anlattı: "Sakın kullanmayın"

Haber Merkezi
Dolandırıcılık yöntemleri Gündem haberleri

Türkiye Bankalar Birliği, güvenlik uyarısında bulundu. "Dolandırılmamak için kaynağından emin olmadığınız linklere tıklamayın. Banka şifrenizi alışveriş sitelerinde kullanmayın" dendi.

Türkiye Bankalar Birliği, dolandırıcılık yöntemleriyle ilgili uyarılarda bulundu. Birlik, kişiye özel banka şifrelerinin kimseyle paylaşılmaması, alışveriş sitelerinde kullanılmaması, doğrulamanın unutulmaması gerektiğini ifade etti. Haber Global'e özel değerlendirmelerde bulunan Adli Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, son dönemde özellikle internet üzerinden bankacılık işlemlerinin artmasıyla buradaki dolandırıcılık vakalarının yaygınlaştığını ifade etti.

Kendini bankacı gibi tanıtan kişilere asla şifrelerin verilmemesi gerektiğini belirten Prof. Kırık, "İnternet bankacılığında da dikkat edilmesi gerekenler var. Genelde kullanıcılar e-Ticaret siteleriyle bankalarda kullanmış oldukları uygulamaların şifrelerini bir koyuyorlar. Bu durum banka hesaplarına çok kolay ulaşılmasını sağlıyor. Dolandırıcılar şifreleri kırabiliyorlar. Şifre güvenliğine dikkat etmeliyiz şifrelerinizde büyük harf, küçük harf, rakam kullanılmalı ayda bir şifre güncellemeliyiz" diye konuştu.