Balkonunu kullanmama sebebi ilgi çekti: "Bize uğur ve şans getiriyor"

DHA
Manisa Gündem haberleri

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bir dairenin balkonuna giren kumru, piknik tüpünün üzerine çalılardan yuva yaparak yumurtladı. Kuşun yuvasını bozmak istemediğini dile getiren Satiye Erdal (42), "Beslediğimiz, baktığımız her hayvanın bize uğur ve şans getirdiğine inanıyorum" dedi.

Manisa'nın Yunusemre ilçesi Atatürk Mahallesi'nde yaşayan evli, bir çocuk annesi Satiye Erdal'ın mutfak balkonuna gelen kumru, piknik tüpünün üzerine çalılardan yuva yaptı. Kumrunun yumurtladığını gören Erdal, yuvayı bozmamak için balkonu kullanmamaya karar verdi. Kuşun yuvasını bozmak istemediğini ve bu nedenle balkonunu kullanmadığını belirten Erdal, kuşların kendisine şans getirdiğine inandığını dile getirip, "4 yıldır bu evde oturuyorum. Aralıksız her yıl kuşlar gelerek, balkonumuza yuva yapıyor. Şimdi de piknik tüpünün üzerine yuva yaptı.

Tüpü de balkonu da kullanmıyorum. Yumurtalarına dokunursak, anneleri bırakır gider diye kesinlikle balkona çıkmıyoruz. Sürekli geliyorlar, bazen saksılarıma da yumurtluyorlar. Yavruları büyüyünce gidiyorlar, o süreç içerisinde dokunmuyoruz. Şans getirdiğine inanıyorum. Hiçbir canlının bize zarar vereceğini düşünmüyorum aksine beslediğimiz, baktığımız her hayvanın bize uğur ve şans getirdiğine inanıyorum" diye konuştu.