Balıkesir'de bir mahalle daha karantinaya alındı

Balıkesir koronavirüs
Balıkesir'de bir mahalle daha karantinaya alındı

Balıkesir'in Erdek ilçesindeki Karşıyaka Mahallesi'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Balıkesir'de artan koronavirüs vakalarıyla birlikte karantina haberleri de gelmeye devam ediyor. Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada, Karşıyaka Mahallesi'ndeki bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Bölgede temaslı kişilerin de bulunduğu duyurulan açıklamada, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla bugünden itibaren mahallede karantina tedbirleri uygulanacağı ifade edildi.

DÜN DE İKİ MAHALLE KARANTİNAYA ALINMIŞTI

Balıkesir'de dün Bigadiç ilçesine bağlı kırsal Adalı ve Hisarköy mahalleleri, koronavirüs vakaları görülmesi üzerine karantinaya alınmıştı.

ÖNCEKİ GÜN BİR KARANTİNA HABERİ DE HAVRAN'DAN GELMİŞTİ

Balıkesir'in Havran ilçesinin kırsal Tepeoba Mahallesi'nde de bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi. Tepeoba Mahallesi'nde çok sayıda temaslı kişinin de bulunduğu öğrenilirken, salgının yayılımını önlemek amacıyla alınan karantina kararının 8 Şubat’ta sona ereceği bildirildi.

VALİ'DEN 'SALGIN VAKALARINDA ARTIŞ VAR' UYARISI

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, pozitif vaka sayısındaki düşüş seyrinin tekrar yükseliş eğilimi gösterdiğini belirterek, "Lütfen tedbirlere özen gösterelim" uyarısında bulunmuştu.

Şıldak, açıklamasında şöyle dedi:

"Sağlık içinde güzel ve hayırlı bir hafta diliyorum. Vaka sayılarında yaşanan düşüşten sonra tekrar bir yükseliş var. Lütfen tedbirlere özen gösterelim. Virüsle mücadelede ülke genelinde aşılama başladı. Vatandaşlarımızı aşılama tamamlanıncaya kadar sabır ve fedakarlık göstermeye davet ediyorum. Bütün vatandaşlarımızın büyük fedakarlığı ile geldiğimiz bu aşamada dikkatli olalım.”

Kaynak: Haber Global TV

Balıkesir koronavirüs koronavirüs haberleri Havran