Balıkçı Kenan'ı "yıkan" karar

Uzun yıllardır Balıkçı Kenan adıyla faaliyet gösteren işletmeci Kenan Balcı'nın balık müzesi belediye tarafından yıkıldı. Sosyal medyada da çok konuşulan yıkım kararının belediye ile Balıkçı Kenan arasındaki arazi anlaşmazlığı olduğu öğrenildi.

Uzun yıllardır Beylikdüzü'nde Balıkçı Kenan adıyla faaliyet gösteren işletmeci Kenan Balcı'nın Balık Müzesi yıkıldı. Karara karşı çıkan Balcı haberglobal.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Belediye ile kontratımız 2018'de bitti. Orada bulunan Anadolu Caddesi bizim tapulu malımız. Belediye buranın bir kısmını kullanıyordu. Müzenin bir kısmı bizim arazimiz içerisindeydi biz de belediye ile anlaşıp bizim olmayan taraf için kira ödüyorduk. Ancak son zamanlarda bir türlü uzlaşamadık. Arazinin büyük kısmını kullanmak istiyorlardı. Biz de karşı çıkınca yıkım kararı aldılar. Yıkımla ilgili herhangi bir uyarı daha önce olmadı" iddiasında bulundu.

Öte yandan Balıkçı Kenan hukuki yollara başvurduğunu ve sürecin devam edeceğini belirtti.

 

Balıkçı Kenan'ı "yıkan" karar - Resim : 1

Balıkçı Kenan'ı "yıkan" karar - Resim : 2

 

 

Balıkçı Kenan'ı "yıkan" karar - Resim : 3

 

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ'NDEN YIKIM KARARI AÇIKLAMASI

Belediyeden yapılan açıklama ise şöyle:

Beylikdüzü Yaşam Vadisi üzerinde hizmet veren “Balıkçı Kenan” isimli balık restoranı, Kenan Balcı mülkiyetinde bulunan 1637 ada 2 parsel ve Kenan Balcı mülkiyetinde bulunmayan yeşil alan statüsündeki park terkli kamu alanında faaliyet göstermektedir. Söz konusu kullanım alanlarının yaklaşık %40’ı parsel dışında bulunan park ve yol olan kamu alanlarına tekabül etmektedir.  İlgili kişiyle, işgal ettiği alanları boşaltması yönünde yapılan görüşmeler bir sonuca ulaşmamıştır. Sadece 365 bin hemşerimiz için değil İstanbulumuz için de kıymetli bir nefes alma noktası olan Yaşam Vadisi’nin hukuka aykırı şekilde kullanılmasına kamu yararı ilkesi gereği izin verilmesi mümkün olmadığı gibi konu hukuki haklarımızı kullanarak çıkan yargı kararının uygulanmasından ibarettir. Bundan sonra da Beylikdüzülü hemşerilerimizin işgal altındaki ortak kullanım alanlarını yarına nefes olması için kamuoyu ve hukuk önünde takibini gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Kaynak: Web Özel

Beylikdüzü balık müzesi