Bakırköy'ün efsane başkanı 28 yıl sonra yeniden kolları sıvadı: "Bıraktığım Bakırköy bu değil"

HABER GLOBAL TV
İstanbul bakırköy

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. AK Parti bu kez kritik ilçelerde vatandaşın yakından tanıdığı isimler ile yarışa katılıyor. Onlardan biri olan İstanbul Bakırköy Eski Belediye Başkanı Ali Talip Özdemir 28 yıl sonra tekrar Bakırköy için kolları sıvadı.

Megakent İstanbul'da en tartışılan ilçelerden biri Bakırköy. İlçe yolları, trafiği ve otoparkı ile büyük bir keşmekeşe dönmüş durumda. CHP'nin yıllardır yönettiği ilçe tartışma konusu. Eski başkan Ali Talip Özdemir, Bakırköy'ü bıraktığı yerin çok gerisinde bulduğunu, seçildiği takdirde hızlıca kaynak üretimi yapılacağını belirtiyor.

Haber Global'e özel açıklamalarda bulunan Özdemir, "Mesela biz 90 yılında kompos gübre elde etmiştik geriye dönüşümlü recycle ile çöpten baktık ki o makinelerin hepsi satılmış kaynağımız var hükümetten alıp getireceğiz ben eski bakanım nerede ne var biliyorum. Kaynak üretmemiz lazım ben baktım hiçbir çatıda güneş paneli yok bütün çatıları piller ile donatacağız mesela pazarlar var 30 dönüm pazarların üstü kapalı panel koyarak güneş enerjisini depolayarak EPDK vasıtasıyla hükümete satacağız" diye konuştu.

"PARTİ GÖMLEĞİMİ ÇIKARTIP ÖYLE BELEDİYEYE GİRECEĞİM"

Öte yandan gençlerin de sosyal açıdan Bakırköy'den beklentileri bulunduğunu kaydeden Dr. Ali Talip Özdemir, "Gençler kütüphaneden bahsediyor, bakın bunların artık belediyecilikte konuşulmaması gereken şeyler. Biz Bakırköy'de büyük yaşam merkezi kuracağız. Bütün bu sorunlar bunun içinde çözülecek. Gençler, ev kadınları, yaşlılar geriatri bölümünde hepsi bir arada oturup hem sandviçini yiyebilecek hem kitabını okuyabilecek hem de satranç oynayabilecek" dedi.

Fay hattına en yakın ilçelerden biri olan Bakırköy'ün en büyük sorunlarından biri ise deprem gerçeği. Bu noktada da değerlendirmelerde bulunan Özdemir, deprem toplanma alanları vardı döndük baktık maalesef bütün alanlar ortadan kaldırılmış Bakırköy'ün bütün ön tarafı deniz bizim deniz araçlarıyla hazır amfibik yerlerde kullanılan açılan köprülerle o teknelere ulaşıp toplanma merkezi gerekirse sahra hastanesi kurarak sorunu çözeceğiz, şimdiye kadar hiç düşünülmemiş. Endişesi olmasın Bakırköylü hemşerilerimizin, seçildiğim gün parti gömleğini çıkartıp belediyeye öyle gireceğim" ifadelerini kullandı.