Bakanlıktan, "Oğluna istismarda bulunduğu iddia edilen ünlü doktor" haberiyle ilgili açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gündem haberleri cinsel istismar
Bakanlıktan, "Oğluna istismarda bulunduğu iddia edilen ünlü doktor" haberiyle ilgili açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bazı basın organlarında yer alan "Oğluna istismarda bulunduğu iddia edilen ünlü doktor" haberine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesi bizim için ihbar niteliğindedir" denilerek sürecin izlendiği bildirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Oğluna istismarda bulunduğu iddia edilen ünlü doktor"  başlıklı haberlerle ilgili açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada başlatılan hukuki sürecin takip edildiği bilgisi paylaşıldı.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, "Oğluna istismarda bulunduğu iddia edilen ünlü doktor" haberine ilişkin yapılan açıklamada, "Çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesi bizim için ihbar niteliğindedir. Çocuk ve anne için psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Hukuki süreç takip edilmektedir." ifadesi kullanıldı.

 Açıklamada, bazı basın organlarında yer alan haberlerin ardından, haberlere konu olan çocuk ve annesi ile görüşme gerçekleştirildiği bildirildi.

"ÇOCUĞA YÖNELİK EN UFAK İSTİSMAR ŞÜPHESİ BİZİM İÇİN İHBARDIR NİTELİĞİNDEDİR"

Bakanlığın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesi bizim için ihbar niteliğindedir. Çocuk ve anne için psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Çocuğun üstün yararı ilkesince ve çocuğun ilgili haberlerden olumsuz etkilenme olasılığı göz önünde bulundurularak, yayın yasağı talebinde bulunulmuştur. Hukuki süreç takip edilmektedir."

 

Kaynak: AA