Bakanlıktan inşaatta ölü bulunan kız çocuğuna ilişkin açıklama

Gündem haberleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Bakanlıktan inşaatta ölü bulunan kız çocuğuna ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, inşaatta ölü bulunan 17 yaşındaki kız çocuğuna ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık olaya ilişkin 3 zanlının gözaltına alındığını ve adli sürecin devam ettiğini bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, inşaatta ölü bulunan çocukla ilgili açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada ölü bulunan kız çocuğunun kimliğinin tespit edildiği ve olaya ilişkin 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Bakanlık, inşaatta ölü bulunan kız çocuğunun bakanlığa bağlı bir kuruluştan izinli olarak ayrıldığını ve izin süresi bitiminde geri dönmediğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gündeme gelen habere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer alan "17 Yaşındaki Kız Çocuğu İnşaatta Ölü Bulundu" başlıklı haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Haberlere konu olan Y.C.I, 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren Bakanlığımıza ait bir kuruluşta koruma ve bakim altında tutulmuştur. 23 Ağustos tarihinde kuruluşumuzdan izinli olarak ayrılan Y.C.I, izin süresi bitiminde kuruluşa dönmemiş, bunun üzerine kuruluş görevlilerimiz ivedilikle kolluk kuvvetlerine kayıp bildiriminde bulunmuştur.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gelen ihbar üzerine olay yerine intikal eden personellerimiz vefat eden kişinin Y.C.I. olduğunu doğrulamıştır. Olayla ilgili olduğu tespit edilen 3 kişi gözaltına alınmış, adli süre devam etmektedir. Bakanlık olarak suçluların en ağır cezayı alması için davaya müdahil olarak hukuki sürecin yakından takipçisi olacağız” ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak: İHA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gündem haberleri ölü bulundu