Bakan Yumaklı: Tüm yangınlar kontrol altına alındı, bugünden itibaren alarma geçtik

AA
Gündem haberleri İzmir Balıkesir Orman Yangını

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir dahil olmak üzere Türkiye genelindeki tüm orman yangınlarının kontrol altına alındığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir dahil olmak üzere Türkiye genelindeki tüm orman yangınlarının kontrol altına alındığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "An itibarıyla yangınların tamamının kontrol altına alındığını duyurmak istiyorum. Buradan bütün vatandaşlarımıza istirham ediyorum. Yüzde 100 yalan olan haberleri gece yarısından sonra dolaşıma soktular. Birçok insan yardım ihtiyacı varmış gibi doğal olarak, insanlar o yalanlarla, buradaki çalışmaları aksatırcasına arabalarına atlayıp geldiler. O yüzden bizler zaten açıklama yapıyoruz. Lütfen bu yalanlara kanmasınlar. Ben bu ahlaksızlığı hiçbir yere sığdıramıyorum" dedi. 

Yumaklı, "Bugünden itibaren 15 Eylül'e kadar bütün teşkilatlarımız alarm halinde. Vatandaşlarımız olmadan biz bu mücadeleden galip çıkamayız. Mümkün olduğu kadar yangın başlatma ihtimali olan hangi eylem varsa, lütfen bunlardan uzak duralım" diye konuştu. 

İzmir Valisi Süleyman Elban da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangında çalışan ekip sayısı hakkında detayları paylaştı.

Elban açıklamasında 7 uçak, 23 helikopter, 2 treyler çekici, 98 arazöz, 19 su tankeri, 1 paletli traktör, 21 tonajlı tanker, 8 dozer, 13 TOMA, 69 yunus timi, 26 trafik ekibi, 98 sivil ekip, sağlık ve itfaiye ekipleri ile 2172 personelin yangın çalışmalarına katıldığı bilgisini verdi.

İZMİR'DEKİ YANGIN

Orman Bölge Müdürlüğü, Gaziemir ilçesi Zafer Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün saat 13.15'te başlayan ve Buca ilçesindeki ormanlık alana yayılan yangına ilk müdahalenin 13.25'te gerçekleştirildiğini bildirmişti.

Yangından yükselen dumanlar nedeniyle Adnan Menderes Havalimanı'ndaki uçak seferlerinde aksamalar yaşanmış, akşam saatlerinde hava trafiği normale dönmüştü.

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait 5 helikopter de yangın söndürme çalışmalarına destek vermişti.

GAZİEMİR'E SIÇRADI, BAZI EVLER TAHLİYE EDİLDİ

Gaziemir'de bazı evler tahliye edilmişti.  Rüzgarın etkisiyle de geniş bir alana yayılan alevler sınırda bulunan Gaziemir ilçesine sıçramıştı.