Bakan Yerlikaya'dan Narin cinayetine ilişkin açıklama: Çok geçmeden açıklığa kavuşacak

Ali Yerlikaya Narin Güran
Bakan Yerlikaya'dan Narin cinayetine ilişkin açıklama: Çok geçmeden açıklığa kavuşacak

Diyarbakır'da boğularak öldürüldüğü tespit edilen Narin Güran cinayetine ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Sürecin geldiği noktada çok fazla zaman geçmeden açıklığa kavuşacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, A Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ÇOK ZAMAN GEÇMEDEN AÇIKLIĞA KAVUŞACAK"

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan ve boğularak öldürüldüğü tespit edilen 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması hakkında konuşan Bakan Yerlikaya, "Sürecin geldiği noktada çok fazla zaman geçmeden açıklığa kavuşacağına inanıyorum" dedi.

"Millet olarak çok büyük üzüntü duyduk. Kızımızın mekanı cennet olsun. Tekrarının olmaması için dua ediyoruz. Bu olay pek çok zaman diliminde anlatılacaktır. Toplum olarak almamız gereken pek çok dersler var.

"ÜZERİNE DÜŞEN VAZİFEYİ YAPTI"

Sürecin geldiği noktada çok fazla zaman geçmeden bu noktanın açıklığa kavuşacağını düşünüyorum. Medya da üzerine düşen sorumluluğu ziyadesiyle yaptı. Yetkili ağızdan söylenen her söz masaya yatırılıyor. Süreci Adalet Bakanlığımız paylaşıyor. Üzerine düşen vazifeyi yaptı. Fazla bir vakit geçmeden bu iş açıklığa kavuşturulacak.

"ÇOK DUYGUSAL BİR KARARLILIK VAR"

Tarifi imkansız bir acı var, çok büyük bir dram. Bunu gören duyan hisseden bir baba olarak üzüntü duyuyorum. Biz Narin'in naaşını bulduğumuz zaman paylaşımda bulundum. Cumhurbaşkanımız da paylaşım yaptı. 'Narin kızımızın katillerinin bulunmasının takipçisi olacağım' dedi. Devlet olarak bu kadar hassasiyetli çok duygusal bir kararlılık var.

Hal böyleyken birileri bu olayı bile siyasi rekabet olarak kullanmaya çalışmalarını büyük bir haksızlık olarak görüyorum ve onlara yakıştırmıyorum. Bu canilerin ceza alacağını hep beraber göreceğiz"