Bakan Yerlikaya açıkladı: 'Emniyette usulsüz dinleme' iddiasıyla ilgili başmüfettiş görevlendirildi

HABER MERKEZİ
Ali Yerlikaya
Bakan Yerlikaya açıkladı: 'Emniyette usulsüz dinleme' iddiasıyla ilgili başmüfettiş görevlendirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nce aralarında üst düzey siyasi ve gazetecilerin de olduğu 280 kişinin yasa dışı takibe alındığını” iddiasıyla ilgili mülkiye başmüfettişlerini görevlendirdiğini açıkladı.

Organize suç örgütü liderliğinden tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında, gizli tanık Serdat Sertçelik’in Ankara Emniyet’in tarafından kendisine zorla 19 sayfalık ifade imzalatıldığı iddiasının ardından, üçü polis müdürü olmak üzere dört kişi gözaltına alınmıştı.

Bu soruşturma çerçevesinde, "Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nce aralarında üst düzey siyasi ve gazetecilerin de olduğu 280 kişinin yasa dışı takibe alındığı" iddiası ortaya atılmıştı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iddialar üzerine çalışma başlattıklarını müfettişlerin görevlendirildiğini açıkladı.

T24'te yer alan habere göre, Bakanlıktaki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) gerçekleştirilen "Ankara 365 Medya Buluşmaları" toplantısında, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Yerlikaya'nın konu hakkındaki açıklaması şöyle:

"Emniyette usulsüz dinleme konusunda mülkiye başmüfettişlerini görevlendirdim. Çalışma bitmek üzere. Götürüp Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edeceğiz. Eş zamanlı olarak başsavcılık da soruşturma başlattı."