Bakan Yanık'tan Celal Şengör'ün öğrencisine uyguladığı tacize tepki

Bakan Yanık'tan Celal Şengör'ün öğrencisine uyguladığı tacize tepki

Prof. Dr. Celal Şengör'ün öğrencisine uyguladığı tacize tepki gösteren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Kadına yönelik şiddet ve tacizin tek çeşidi yok. Bu zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Twitter hesabından, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir öğrencisiyle anısını anlatırken kullandığı ifadelere ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Yanık, paylaşımında şunları kaydetti:

"Kadına yönelik şiddet ve tacizin tek çeşidi yok. Failin olayı gülerek anlatması da tacizin ağırlığını hafifletmiyor. Unvanların arkasına saklanarak meşruiyet sağlama arayışı ise yakışıksız. Öğrenci üzerindeki tahakkümü de ayrıca konuşuruz. Bu zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz."

Bakan Yanık'tan Celal Şengör'ün öğrencisine uyguladığı tacize tepki - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Celal Şengör, söz konusu yayında "O kadar kızdırdı ki, Saniye'nin eteğini kaldırdım. Kıçına bir tokat attım. Bu dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim baban bunu yaptı mı dedim. Bana babam bile bunu yapmadı dedi. Heh dedim eksik kalmış, şimdi tamamlandı" ifadelerini kullanmıştı.

Şengör, öğrencisine yönelik cinsel tacizini canlı yayında gülerek anlatmış, skandal ifadeler sosyal medyada bir anda tepkiye neden olmuştu. 

Kaynak: AA

Celal Şengör Prof. Dr. Celal Şengör Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Derya Yanık taciz