Bakan Tunç'tan Narin cinayetine ilişkin açıklama: Soruşturmanın gizliliği ve selametini etkileyecek beyanlardan kaçınmak lazım

Yılmaz Tunç Narin Güran

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmaya ilişkin, "Bazı değerlendirmelerin soruşturma açısından sakıncalı olduğunu paylaşmak istiyoruz. Soruşturmanın gizliliği ve selametini etkileyecek beyanlardan kaçınmak lazım." dedi.

Bakan Tunç, Narin cinayeti soruşturmasına ilişkin, soruşturmanın gizliliğinin önemini vurgulayarak, "İfadeler alındı. Bu ifadeleri savcılarımız değerlendirecek. Titizlikle biz de takip ediyoruz. Şu anda adli soruşturma devam ediyor. Adli tıp incelemeleri de devam ediyor. Delillerin tek tek tizlikle incelenmesi gerekiyor. İfadelerden yol çıkarak bir takım değerlendirme yapacak savcılarımız. Soruşturma gizli. İfade tutanakları avukatlara verildiği için bunlar basında değerlendirildi. Ama maalesef bazı değerlendirmeler soruşturma açısından sakıncalı. Bazı değerlendirmelerin soruşturma açısından sakıncalı olduğunu paylaşmak istiyoruz. Soruşturmanın gizliliği ve selametini etkileyecek beyanlardan kaçınmak lazım. Özellikle basın kuruluşlarımıza bunu ifade etmek istiyorum. İnşallah bu soruşturma bir an önce tamamlanır. Tüm değerlendirmeler yapıldıktan sonra gerçek ortaya çıkacak, Narin'e kıyanlar cezasını alacak." dedi.

"AYŞENUR'UN HAKKINI KORUYACAĞIZ"

Bakan Tunç, "Ayşenur Ezgi Eygi, barışçıl bir gösteride İsrail askerleri tarafından şehit edildi. Buna ilişkin deliller elimiz. Türkiye olarak biz vatandaşımızın hakkını hukukunu savunma kararlığını sürdürüyoruz. Vatandaşımız yabancı bir ülkede şehit edildi. Biz gerekli soruşturmaları başlattık. Uluslararası hukuk anlamında Ayşenur’un hakkını savunmaya devam edeceğiz. Uluslararası Ceza Mahkemesine, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyine ve Uluslararası Adalet Divanına Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizin dosyasını tüm delilleriyle beraber ibraz edeceğiz ve sonuna kadar onun haklarını savunacağız. " dedi.