Bakan Tunç'tan Kobani davası açıklaması

HABER MERKEZİ
Yılmaz Tunç

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kobani davası kararları ve 28 Şubat hükümlülerine af kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündemdeki gelişmelerle ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

28 Şubat hükümlülerine yönelik af kararını değerlendiren Tunç, "27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat... Demokrasiye kara leke olarak tarihe geçti. Bu ülkede darbeler olmasın diye demokrasilerin standartlarını yükselttik. Darbeciler yargı huzuruna çıktı, suçlar karşılığında da cezaları verildi. Büyük mağduriyetlerin yaşandığı 28 Şubat'ı yaşatan kişiler de yargımız tarafından müebbet hapse çarptırılmıştı.

28 Şubat sanıkları yaşları ilerlemişti. Anayasa'nın 104. Madde çerçevesinde af yetkisi kullanıldı. Bugün itibarıyla tahliyeleri gerçekleştirilecektir" dedi.

KOBANİ DAVASI

Kobani davasına ilişkin soruyu yanıtlayan Tunç, "Kobani davasında tahliyeler var. Mahkumiyetler var. Beraat edenler var. 35 il, 96 ilçe ve 131 yerleşim yerinde 6-8 Ekim olaylarında büyük bir tahribat oldu. Yasin Börü ve arkadaşları katledildiler. Suriye'deki iç karışıklıklar bahane edilerek sokak hareketleri, şiddet hareketleri başlatılmıştı. Okulların, iş yerlerin, evlerin taşlandığı, saldırılarla karşı karşıya kaldığı bir ortamdı.

24 kişi hakkında cezalar açıklandı. 12 sanık hakkında da beraat verildi. Bugün itibarıyla tahliyeler de gerçekleşti. Bu tür terör, şiddet olaylarının ülkemizde bir daha meydana gelmemesi için ülke olarak birlik beraberliğini korumamız en önemli şey. Türkiye'yi huzurlu bir geleceğe kavuşturacağız. Bu tür şiddet olaylarının bir daha gerçekleşmemesi bütün temennimizdir. Demokrasilerde şiddet çağrısına yer yoktur. İstinaf ve temyiz süreçlerini bekleyeceğiz." diye konuştu.