Bakan Tunç'tan Ekrem İmamoğlu'nun sözlerine yanıt

HABER MERKEZİ
Yılmaz Tunç Ekrem İmamoğlu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakkındaki davaya ilişkin açıklamaları hakkındaki soruya yanıt verdi. Bakan Tunç, "Televizyon programlarına çıkarak, tehdit ederek kimse yargı mensuplarını korkutamaz" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisi hakkındaki davaya ilişkin yorumları sorulan Bakan Tunç, "O suçu işlemediğinize ilişkin beyanda bulunursunuz, yargı bir karar verir. Yine bunun bir temyizi var. Yargı bağımsız ve tarafsızdır. Bu çerçevede herkes kararlara saygı duyarak, gerekli itirazları da hukuk içinde yapar. Televizyon programlarına çıkarak, tehdit ederek kimse yargı mensuplarını korkutamaz. Millet de zaten bu tavırlardan hiç hoşlanmaz. Yargı kararları eleştirilemez değil" dedi. 

Tunç'un açıklamaları şöyle:

"(İmamoğlu hakkındaki dava) Yargımız, başta anayasa, kanunlar ve mevzuat içinde kararlar verir. Bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek kimseye yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz. O nedenle konuşmaların hukuk sistemimiz açısından doğru olmadığını, uygunsuz bir davranış olduğunu ifade etmek istiyoruz. İlk derece mahkemesinin kararını beğenmezseniz istinafa gidersiniz. O suçu işlemediğinize ilişkin beyanda bulunursunuz, yargı bir karar verir. Yine bunun bir temyizi var. Yargı bağımsız ve tarafsızdır. Bu çerçevede herkes kararlara saygı duyarak, gerekli itirazları da hukuk içinde yapar. Televizyon programlarına çıkarak, tehdit ederek kimse yargı mensuplarını korkutamaz. Millet de zaten bu tavırlardan hiç hoşlanmaz. Yargı kararları eleştirilemez değil.

(ABD askerlerinin başına çuval geçirilmesi) Orada yargının, savcıların yürüttüğü bir soruşturma var. Gözaltılar sonrasında tutuklamaya sevkler oldu, soruşturma devam ediyor. Savcılarımız gerekli kararları vereceklerdir."