Bakan Soylu ve Vali Gül'den camilerden yapılan anonsa ilişkin açıklama

Camilerden yapılan "evden çıkmayın" anonslarına ilişkin açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül "Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır." dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olaya ilişkin açıklama yaptı.

Dün sınırda YPG’li teröristlerin saldırılarına karşılık Türk Silahlı Kuvvetleri’nin YPG mevzilerinin bombalamasının ardından gece hareketli saatler yaşanıyor. 1 askerin şehit olduğu saldırıların ardından yapılan karşı saldırıda 13 YPG’li öldürülmüştü.

CAMİLERDEN "EVDEN ÇIKMAYIN" ANONSU YAPILDI

Dün akşam saatlerinde Gaziantep Karkamış’ta camilerden anonslar yapıldı. Yapılan anonsta, “Türk Ordusu birazdan terör örgütü PKK’ya operasyon düzenleyecektir. Lütfen evlerinizden çıkmayın” ifadelerinin kullanıldı.

KARKAMIŞ BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan anonsların ardından yaptığı açıklamada, “Karkamış’ta duyulan sesler sizleri telaşlandırmasın, güvenlik güçlerimizin kontrollü müdahalesidir” ifadelerini kullandı.

VALİ GÜL: SORUŞTURMA AÇILDI

Anonslara ilişkin açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül "Karkamış'ta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb. bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır." dedi.

BAKAN SOYLU DA AÇIKLAMA YAPTI

Kocaeli'de 17 Ağustos etkinliklerine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep'teki anonsla ilgili açıklama yaptı. Bakan Soylu anonsa ilişkin "Maksadını aşmış bir anonsun camiden yapıldığı konusunda Vali Bey ile az önce konuştum. Böyle bir sokağa çıkma yasağı söz konusu falan değil. Sadece anladığım kadarıyla ufak bir uyarı söz konusu olacakmış. Zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var, ne de başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğukkanlı olmaları. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Gaziantep Valisi Davut Gül Gaziantep cami İçişleri Bakanı Süleyman Soylu süleyman soylu Soylu