Bakan Soylu'dan kayyum açıklaması

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyeye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "Seçimler bir hukuk mahkemesi değildir. Suçu işleyip seçimlere girip aklanamazsınız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuştu. 

Terör örgütlerine yönelik operasyonların hız kesmeden devam ettiğini belirten Soylu, "Yılbaşından beri 80 bin 570 operasyonda 635 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdik" dedi.

Bakan Soylu, HDP'li 3 belediye başkanının görevden alınmasıyla ilgili, şu ifadeleri kullandı:

Eğer dağda silahlı mücadeleyi evlatlarımız veriyorsa, sınır ötesinde bu ülkeye saldıranlara karşı can pahasına büyük bir mücadele veriyorsak bunu yapmak zorundaydık. Çünkü o teröriste moral de mama da o belediyelerden gidiyor. Kimse kusura bakmasın biz saf değiliz. 3 günden beri bir tanesi çıkıp 'benim PKK ile işim yok, terörün de PKK'nın da karşısındayım bana iftira atılmıştır' demedi.

Bu adamlar veya bu kadın terör örgütüne üye olması sebebiyle alınmıştır denmesine rağmen bunların terör örgütüyle ilgisi yoktur diyemiyor savunanlar. Seçilmişlikten başka bir şey söylemiyorlar. Seçilmişlik elbette ki değerlidir ancak demokrasi bir Truva atı değildir. Seçimler de hukuk mahkemesi değildir. Suçu işleyip seçime girerek yasalar karşısında aklanamazsınız. Sandık ayrıdır, mahkeme ayrıdır.

Geçen dönem aynı suçtan aldığımız adamı ısrarla yeniden belediye başkanı yaptılar. Bu kabahat değil. Dün bu mücadeleyi birlikte verdiğimiz bazıları bugün ucuz siyasi pozisyon adına hiç beklemediğimiz bir takım pozisyonları da ortaya koyuyorlar. Bunlar bir şikayet veya ağıt değil bir tespittir. Biz yolumuzdan dönecek değiliz. Aklımızı kiraya vermedik. PKK'yı yeni tanımış değiliz. Algıyı nasıl yönettiklerini ezbere biliyoruz."



Diyarbakır Van Mardin süleyman soylu