Bakan Pakdemirli: Adana'daki orman yangını kontrol altına alındı

Adana

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana'nın Kozan ilçesinde önceki gün başlayan orman yangınının kontrol altına alındığını belirtti. Pakdemirli "Çok şükür bu olayda can kaybı yaşamadık. Yangın kasıtlı çıkarılmış olabilir" dedi.

Adana'nın Kozan ilçesi Kuyubeyi köyünde 23 Ağustos'ta öğle saatlerinde 3 farklı noktada çıkan ve 200 hektarın üzerinde ormanlık alanda zarara yol açan yangını söndürmek için ekiplerin çalışması devam ediyor.

Gece saatlerinde ara verilen, helikopter ve uçaklarla yapılan hava müdahalesi, sabahın ilk ışıklarından itibaren yeniden başladı. Yangının bazı bölgelerde kontrol altına alındığı, bazı yerlerde ise söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu sabah yaptığı açıklamada orman yangınının kontrol altına alındığını belirtti. Pakdemirli, şu bilgileri paylaştı: 

"Yangının kasıtlı çıkarılmış olabileceğini değerlendiriyoruz. Bununla ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor.

Yangınla mücadelede birçok teknik kullanıyoruz. Bunlardan en önemlisi de karşı ateş tekniği. Burası büyük bir yangın olduğu için Eskimantaş bölgesinde de karşı ateşle özellikle yerleşim alanlarına doğru yangının ilerlemesini engelledik.

Soğutma faaliyetleri devam edecek. Soğutmadan sonra da tabii ki Orman Teşkilatının işi bitmiyor. Orada temizlik faaliyetlerine ve sonbaharda da hemen hızlı bir şekilde yöreyi, bölgeyi ağaçlandırma faaliyetlerine başlayacağız."

 

son dakika son dakika haber