Bakan Nebati'den '20 Aralık' açıklaması: İnsanlar adeta yarışa girdi

Nureddin Nebati Hazine Maliye Bakanlığı
Bakan Nebati'den '20 Aralık' açıklaması: İnsanlar adeta yarışa girdi

Katıldığı bir canlı yayında Türkiye'nin yeni ekonomi modeline ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 20 Aralık'ın tarihin bir gün olduğunu ifade ederek, 20 Aralık'ta insanlar dövizini bozdurmak için adeta yarışa girdi" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin yeni ekonomi modeli hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında, 20 Aralık tarihinde döviz kurlarındaki ani düşüşe ilişkin, "20 Aralık'ta insanlar döviz bozdurmak için adeta yarışa girdi" dedi.

Bakan Nebati'nin konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanımız modeli açıkladı. Bireylerimiz 20 Aralık'ta dövizlerini bozdurmaya başladı. 20 Aralık tarihi bir gündür. Türkiye'nin en önemli günlerinden birisi olarak anılacaktır. Ekonomi ve siyasal literatüre de girdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın güvenilirliği ve itibarını da görmüş olduk. Kur ataklarını pazartesi günü bitirdik.

O GECE HİÇ KİMSE DEVREYE GİRMEDİ, BİREYSEL SATICILAR DEVREYE GİRDİ

O gece dolar satılmadı. Kamu Bankaları devreye girmedi. Hiç kimse devreye girmedi. Bireysel satıcılar devreye girdi. Birbirleriyle yarıştılar.

Türkiye'de para politikası ile mali politikanın birlikte yürüdüğü bir sürecin içerisindeyiz. Başarımızın birinci önceliği Sayın Cumhurbaşkanımız, ikincisi ise uyumlu çalışmamız."

 

Kaynak: Diğer

Nureddin Nebati Nureddin Nebati haberleri Bakan Nebati Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Bakanlığı haberleri döviz kurlarında düşüş