Bakan Kurum'dan Salda Gölü açıklaması

Bakan Kurum'dan Salda Gölü açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'nde yaptıkları düzenlemelerle hem vatandaşın hem esnafın mutlu olduğunu söyledi.

A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kurum, muhalefetin "akla ziyan senaryolar" ürettiğini söyledi.

"ÜLKE GENELİNDE 440 TANE MİLLET BAHÇESİ YAPIYORUZ"

Siyasetçilerin milleti yanlış algılar ve düşüncelerle başka yollara sevk etmemesi gerektiğini vurgulayan Kurum, "Doğruyu söylemek zorundayız. 'Dünyanın en büyük parklarından birini yapacağım, 145 bin 300 ağaç dikeceğim, gül bahçeleri yapacağım, millete armağan edeceğim.' diyorsunuz, bunlar 'Yok olmaz' diyor. Şimdi bunların eser üretmek, millete hizmet etmek gibi bir dertleri olmadığı için yani yönettikleri belediyeleri görüyoruz, borç batağına batırdılar. Bırakın yeni işler yapmayı, bizim hazır işlerimizi dahi durdurdular. Şimdi biz bunları dinlersek hiçbir şey yapamayız ki. Söz vermişiz, şimdi bize 'yapamazsınız' deniyor. Ülke genelinde 440 tane millet bahçesi yapıyoruz." diye konuştu.

ATATÜRK HAVALİMANININ DÖNÜŞÜM BÜTÇESİ

Atatürk Havalimanının dönüşüm bütçesinin 2 milyar 175 milyon lira olduğunun altını çizen Kurum, " 'Yandaşa verildi' diye muhalefetten eleştiriler geldi. TOKİ Başkanlığımız buranın ihalesini yaptı. TOKİ Başkanlığımız Sayıştay denetimine tabi bir kuruluştur. Sayıştay; hukuka, mevzuata, kanuna uygun mu diye hepsini denetliyor. 'TOKİ denetime tabi değilmiş.' deniyor. O zaman her yıl KİT komisyonunda hesap veren kim? En düşük teklifi veren firmaya vermişiz, yani neyi tartışıyorlar." ifadelerini kullandı.

 

Bakan Kurum, milletle birlikte yürümeye ve iş yapmaya, eser üretmeye devam edeceklerini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şu 20 yılda 100 yıllık iş yapıldı. Cumhuriyet tarihinin en fazla ağacını diken biziz. Diktiğimiz beş milyon fidanla Avrupa'da birinci, dünyada beşinciyiz. 17 milyon metrekare yeşil alan kazandıracağız diyoruz, siz ne yapıyorsunuz?" dedi.

 

''KENTSEL DÖNÜŞÜM SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR"

Kentsel dönüşümün siyaset üstü bir konu olduğunu ve tüm belediyelerin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Kurum, bugüne kadar 3 milyon konutu dönüştürdüklerini söyledi.

SALDA GÖLÜ

Bakan Kurum, Salda Gölü'nde yaptıkları düzenlemelerle hem vatandaşın hem esnafın mutlu olduğunu ve yüzünün güldüğünü, doğal sit alanlarına kimsenin zarar vermesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

ORMAN YANGINLARI

Kurum, orman yangınlarının yaşandığı bölgelerde yeniden ağaçlandırma çalışmalarına devam ettiklerini, evlerini kaybeden vatandaşlar için konutlar yaptıklarını aktararak, tekrar böyle bir afet yaşanmaması için gerekli kurumlarla her türlü tedbiri aldıklarını dile getirdi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELE

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında da bakanlık olarak çalışmalara ağırlık verdiklerini vurgulayan Kurum, bu anlamda yeşil alanları artıracaklarını ve gereken her türlü önlemi aldıklarını ifade etti.

Kaynak: AA

çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Salda Gölü Murat Kurum Salda Gölü