Bakan Kurum: Söz veriyoruz, Gaziantep ve Kilis'i ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Size söz veriyoruz, Gaziantep ve Kilis'i yeni yuvalarıyla, yeşil alanları ile sosyal donatıları ile ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden çalışacağız" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı, Gaziantep ve Kilis afet konutları temel atma töreninde konuştu.

Kurum'un açıklamaları:

"Valilerimizle birlikte, devlet, millet bir olduk, birlik olduk, tek yürek oldu. Birlikte çalışmalarımızı afetzede kardeşlerimizle, vatandaşlarımızla, milletimizin yaralarını birlikte sardık. Ben bugün bu meydandan sizlerin huzurunda Gaziantep'in yiğit, vefakâr insanlarına sonsuz şükranlarını sunuyorum.

Bizim aklımızda hep aziz milletimizin huzuru var. Bu milletin güzel yarınları var. Kalbimizde tarihiyle, kültürüyle, sanayisiyle, ekonomisiyle yiğit insanlarıyla Gaziantep var, Nurdağı var, Islahiye var. Gönlümüzde Anadolu'nun gözde şehir Kilis'imiz var. Hep birlikte yaşadığımız acı günlerde bile milletimizden hep şunu duyduk, 'Allah devletimizden zeval vermesin'. Sizler için, yavrularımızın geleceği için ne kadar gayret etsek sizin hakkınızı ödeyemeyiz.

Size söz veriyoruz, Gaziantep ve Kilis'i yeni yuvalarıyla, yeşil alanları ile sosyal donatıları ile ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden çalışacağız."

 

Kaynak: Haber Global TV

çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Gaziantep Kilis