Bakan Kurum Muğla, Antalya, Mersin, Adana'daki orman yangınlarına ilişkin son durumu açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
Bakan Kurum Muğla, Antalya, Mersin, Adana'daki orman yangınlarına ilişkin son durumu açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya, Mersin, Adana'daki orman yangınlarına ilişkin son durumu açıkladı.

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Yangınla mücadelemizin 4'üncü gününde 257 kişiden oluşan ekibimiz, mobil laboratuvarlarımız ve teçhizatımızla hasar tespit çalışmalarımızı, seferberlik ruhu içinde devletimizin tüm imkânlarıyla sürdürüyoruz." dedi.

Bakan Kurum açıklamalarına şöyle devam etti: 

Antalya Manavgat;  1.046 binada 333 konut, 11 ticarethane, 63 ahır ve 153 diğer hane; toplam 560 bağımsız birimin ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık olduğunu tespit ettik.  Üstyapı hasar tespit çalışmalarımızı 17 mahallede tamamladık, 16 mahallede devam ediyoruz.

Muğla Marmaris;  Siteler, Armutalan, Bayır, İçmeler ve Turunç Mahallelerinde hasar tespit çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  47 binanın bağımsız birimin ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık olduğunu belirledik.

Mersin Aydıncık;  Merkez, Atatürk ve Yenikaş Mahalleleriyle, Silifke Yeşilovacık Mahallesi'nde hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor.  Aydıncık’ta 35, Silifke’de 15 binanın acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık olduğunu tespit ettik.

Adana;  Kozan ve Aladağ'da 6 köyde 1.605 haneyi boşalttık.  Akdam, Akarca, Salmanlı, Kızlarsekisi mevkilerinde hasar tespit çalışmalarımıza başladık.  Kozan’da acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık 33 bina belirledik. Osmaniye Kadirli'de ağır hasarlı 7 bina tespit ettik.

Yangından etkilenen yerlerde TOKİ Başkanlığımız eliyle inşaatlarımıza hızlıca başlayacağız. Köy evlerimizi ahırı, müştemilatı ve deposuyla yapacak; 1 yıl içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Hemşehrilerimizin her zaman yanındayız.

 

Kaynak: Haber Global TV

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Antalya Mersin Adana TOKİ