Bakan Kurum'dan Elazığ'daki depremzedelere konut müjdesi

Bakan Kurum'dan Elazığ'daki depremzedelere konut müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'daki 6.8'lik depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Kurum, Elazığ'da da 1400 konut planlandığını ancak bu sayının arttırılacağını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da Kanal 23 ve Kanal Fırat televizyonlarının ortak canlı yayınına katıldı. Kurum, Elazığ'daki 41 kişinin ölümüne neden olan 6.8'lik depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI NE DURUMDA?

Depremin ardından geçen bir haftalık sürede kamu kurum ve kuruluşlarının yoğun bir şekilde çalışma yürüttüğünü belirten Kurum, yaklaşık bin personelle sahada hasar tespit çalışması yaptıklarını söyledi. Elazığ'da hasar tespit çalışmalarının 4 güne kadar bitirilmesinin planlandığını bildiren Kurum, şöyle devam etti: 

"Kentsel dönüşümle alakalı görüşmelere başladık. Yıkım ve enkaz kaldırma sürecini yürütüyoruz. Diğer bir çalışma grubumuz ise kalıcı konutlara ilişkin projelendirme ve yapım sürecini başlatmış durumda. Bugün itibarıyla Elazığlı vatandaşlarımızı bilgilendirecek olursak 18 bin 900 binada inceleme yaptık. Elazığ'ımızda 33 bin binamız var, bunun 3 bini kamu, 30 bin civarında da mesken diyeceğimiz konutlarımız var. Hasar tespitinde yüzde 60 seviyelerindeyiz. Hasar tespit çalışmalarının 4 gün içerisinde bitirilmesi planlanıyor."

Bakan Kurum, hasar tespit çalışması yaparak, vatandaşlara yeni konutlarının teslim edileceğini dile getirdi.

KONUT MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın desteğiyle Türkiye genelinde 100 bin sosyal konut yaptıracaklarını ve bunun için 1 milyon kişinin başvurduğunu anımsatan Kurum, Elazığ'da da 1400 konut planlandığını ancak bu sayının arttırılacağını söyledi.

Kurum, "Yani 1400 sayısını artıracağız. Bu müjdeyi de buradan Elazığlı vatandaşlarımıza vermek isterim. 1400 sayısını 2 bin-2 bin 500 bakacağız. Çalışmalarımızı yürütüyoruz ama 1400'den fazla olacağı müjdesini verelim." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum