Bakan Koca'dan koronavirüs risk gruplarında olan vatandaşlarla ilgili açıklama

Gündem haberleri koronavirüs Sağlık Fahrettin Koca
Bakan Koca'dan koronavirüs risk gruplarında olan vatandaşlarla ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavriüsle ilgili risk grubunda olan vatandaşların tedavileriyle ilgili açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından "Risk grubundakiler artık Molnupiravir korumasında" diyerek koronavirüsle ilgili yeni bir açıklama yaptı. 

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARI

"Risk grubundakiler artık Molnupiravir korumasında. Dağıtımına başlanan Molnupiravir etken maddeli antiviral ilaç, bu dönemde belirgin risk grubunu oluşturan 65 yaş üzeriyle bağışıklığı baskılanmış kişilerde tedavi başarısını artırıyor. Erken tanı ve erken ilaç kullanımı önemli.

65 yaşınızı geçtiyseniz veya herhangi bir bağışıklık sistemi sorununuz varsa ihtimalleri hafife almayın. Önemsiz gibi görünen şikâyetleri nezle, soğuk algınlığı ile karıştırmayın. Test yaptırın. Molnupiravir etken maddeli ilaçla başlayan yeni dönemde erken tanı riski azaltıyor.

Zayıf bir sebebin ağır bir sonucu olabilir. Tıpkı virüsün Omicron varyantı gibi. 65 yaş üstü ve hangi yaşta olursa olsun bir bağışıklık sistemi sorunu olanlar kendilerini korumalı. Her birimiz kendimizi ve risk grubundakileri korumalıyız.

Kaynak: Haber Global TV

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs