Bakan Koca: Önlüğümüzün beyazına leke sürülmesine izin vermeyiz

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca Sağlık
Bakan Koca: Önlüğümüzün beyazına leke sürülmesine izin vermeyiz

TBMM Genel Kurulu bütçe görüşmelerinde konuşma yapan Sağlık Bakanı Koca, sahte doktor olayına değinerek, "Hiçbir densizin önlüğümüzün beyazına leke sürmesine izin vermeyiz" dedi. Ayrıca, Koca, 85 yaşındaki vatandaşların tek bir hekime emanet edileceğini ve ilaç sorununun çözüleceğini söyledi.

Son dakika haberi...

TBMM Genel Kurulu bütçe görüşmelerinde konuşma yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sahte doktor olayına değinerek, "Hiçbir densizin önlüğümüzün beyazına leke sürmesine izin vermeyiz" dedi.

Bakan Koca'nın önemli başlıklar şu şekilde:

-(İlaç tedariğindeki iddia edilen eksikler) Bir başka sorun da kur güncellemesinin dönemsel olarak yılda bir kez, şubat ayında gerçekleşmesidir. Bu tarih yaklaştıkça stok sorunları baş göstermektedir. Sorunun farkındayız ve çözümümüz var. Müsterih olunuz.

-(Eczanelerde bazı ilaçların bulunmadığı iddiaları) Piyasada eksikliği hissedilen ilaçlar olduğunu inkâr etmek gibi bir düşüncem yok. Ancak gerek ilaç etken maddelerinin tedariki ile ilgili küresel arz sorunu, gerekse kur farkı kaynaklı fiyatlama problemi var.

-(Sahte doktor) Hiçbir densizin önlüğümüzün beyazına leke sürmesine müsaade etmeyiz.

-Salgın hastalığa karşı verdiğimiz mücadelede yolumuza devam ediyoruz Kovid-19'u artık anmıyorsak vakaların azalması değil Kovid-19'u sağlık sistemimizle yönettik. Dünyanın sınıfta kaldığı salgında ne kadar güçlü bir sağlık sistemimiz olduğunu gördük.

-Dünyada evlilik öncesi ve doğum sonrası SMA testi yapan tek ülkeyiz.

85 YAŞINDN BÜYÜKLER, TEK BİR HEKİME EMANET EDİLECEK

-85 yaşından büyüklerimizin her birini bir hekim arkadaşımıza emanet edeceğiz, büyüklerimiz sağlık hizmeti alırken artık tek bir hekim tarafından sağlıkları kontrol edilecek, çalışmaları yaptık.

SAĞLIKTA ATAMALAR

-42 bin 500 sağlık personelinin atamasını yapıyoruz diğer yarısını hemen yapacağız. 27 bin sözleşmeli hekimle de yılbaşından itibaren sözleşmeler yapılacak.

 -Yeni aşıları, Hıfzıssıhhada kendimiz üreteceğiz. 

 

Kaynak: DHA

Sağlık bakanlığı Fahrettin Koca Son dakika haberleri